Sveriges television firar 60 år med ökad DDR-mentalitet

sedan företagets vd Hanna Stjärne infört skärpta pk-regler. Journalisterna ska t ex undvika ordet invandrare som kommer som första förbjudna ord på listan.
Istället för invandrare kan enligt dokumentet ordet ”utrikes född” användas, men det är då viktigt att tänka på att ”en utrikes född också kan vara svensk och att begreppen inte står i motsats till varandra”.
Afrikanskt ursprung ska undvikas. Medan vit, ljushyad, rödlätt, östasiatiskt utseende får rapporteras. Och terrorister med svenska pass ska kallas svenskar.
SVT-ledningen varnar särskilt för begreppet ”invandrartäta områden”. Istället ska journalisterna använda sig av formuleringen ”socialt/ekonomiskt utsatt område”.
Språkråden, ska enligt vänstervridna Stjärne ge ”journalister ett stöd i vardagen med mångfaldsfrågorna”.
Inte undra på att allt fler söker sig till sociala medier, bloggar och facebook när svt medvetet och svekfullt försöker föra svenska folket bakom ljuset.
Svt:s språkpolicy har dessvärre slagit igenom också i övriga medier. Inte minst i Aktuellt, Dagens eko, tv4 och de stora drakarna med DN i spetsen.
Jag vill påstå att om public service i stället tidigt gett en objektiv och ocensurerad rapportering om invandring- och flyktingpolitikens uppenbara problem och påverkan på det svenska samhället hade vi idag haft en helt annan situation i Sverige.

Rune Lanestrand

11 Responses to Sveriges television firar 60 år med ökad DDR-mentalitet

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Inför valet föreslår vänsterextrema tv-chefen Hanna Stjärne att facebook och googl ska stängas av så att public service och de stora drakarna, med DN i spetsen, ostört kan fortsätta föra svenska folket bakom ljuset.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Inte så lite patetiskt när Gokväll tog upp den svenska yttrandefrihetens lag som fyller 250 år. När man sett hur public service i många år fört svenska folket bakom ryggen och inte vågat ta upp massinvandringens oerhört och närmast okontrollerbara negativa effekter.
  Lena Sundström intervjuades som ska göra ett program om yttrandefriheten i olika länder. Håll käften eller dö heter programmet som börjar i morron kväll. Ska bli intressant var det tar vägen när hon besöker USA, Turkiet, Thailand m fl.

  Gilla

 3. G.C skriver:

  Detta klipp måste ses om ljugandet i SVT,
  Ulf Johansson på SVT: Vi är opartiska och håller oss till sanningen

  Även detta klipp visar på den politiska agendan SVT har:

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Vd Hanna Stjerne sitter i svt:s morgonsoffa och skryter över att public service, i motsats till andra medier, har en värdegrund och är objektiva. Hon ansåg att svt har bättre kunskaper än andra om vilka folkvalda som är lämpade att styra landet. Det kunde man utläsa mellan raderna. Och redaktioner över hela landet som kan bevaka detta sa en förnöjd Stjerna. Sanningen är den att svt och public service bedriver minst lika mycket åsiktsjournalistik som de kommersiella medierna. Egen värdegrund låter som ett riktigt dåligt skämt.

  Gilla

 5. Godscentralen skriver:

  Bra citat om den lögnaktiga press vi har,

  ”Natten den 8 november (amerikanska presidentvalet) blev Europas hela systemmedia avslöjad som den största lögnfabriken som någonsin har funnits på vår kontinent. För många kritiska europeiska medborgare var detta förstås ingen överraskning, då media ljuger om massinvandring, om Bryssels superstat kallad ”Europeiska unionen” och om krig i Libyen, Syrien och Ukraina. De ljuger bokstavligen om nästan allting.”
  http://nyatider.nu/efter-trumps-seger-ett-europa-upp-och-ned/

  Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Sverige kallas inte för inte DDR 2.0!

  Gilla

 7. jembefreakils skriver:

  rune är sig vanan lik och ger en skarpsynt och sanningsenlig syn på saken. jag vill gå ett steg längre och säger som följer:

  som ett mellanting mellan heroin och meth-amfetamin. den söver oss sakta ned tills det att vi inte vet, vem vi är. haha-hohohi, det är ju så roligt och underhållande—kan jag få lite mer av den varan?

  försök och övertala dom om att gå hem–det är problemet. i stället blir dom bara fler och fler. gumman med vädret är allt vi behöver och därefter tystnad 24 timmar varje dygn.

  Gilla

 8. Agneta Norberg skriver:

  Jag tycker att det är ”synd” att du inte drar in en NU EXISTERANDE stat med en ofantligt mycket större konformitet och kontroll och där DDR förbleknar. Varför inte hänvisa till det den tyske journalisten,Udo Ulfkottes bok, 2015, Gekaufte Journalisten?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Utveckla gärna dina jämförelse med den NU EXISTERANDE stat och den statligt styrda censur som public service tillämpar.

   Gilla

 9. Agneta Norberg skriver:

  Synd, att dra in DDR i detta resonemang. Det finns betydligt fler länder som har makt att påverka den svenska politiken IDAG i den riktning, du anger, som borde hängas ut. Hur var det med elefanten i vardagsrummet?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du får gärna skriva om ”elefanten i vardagsrummet”. Den kommunistiska regimen i DDR, Östtyskland och dess spioneri och censur är ett begrepp som är inskrivet i historien. Så någon ”synd” är det väl inte att göra jämförelsen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: