Är rysskräcken och allt prat om det allvarliga säkerhetsläget kring Östersjön

främst en avledande manöver från ett mycket större hot? Terrorhotet från militanta islamister i Sverige och allt våld som massinvandringen, mångkulturen och den havererade migrationspolitiken lett till.
Det är en beprövat taktik när en regim som ifrågasätts allt mer av sina egna medborgare att man målar upp en yttre fiende för att samlas emot.
Det är i dag ingen överdrift konstatera att den politiska eliten, uppbackad av en trolös media, är på kollisionskurs med en bred allmänhet när det gäller så viktiga frågor som invandrings- och flyktingpolitiken.
Samtidigt åtstramning för gamla, handikappade, sjuka och inhemska svenskar överhuvudtaget.
I stället för att på allvar ändra kurs tror man sig komma undan med att måla upp en yttre fiende.
De som följer med i utrikespolitiken har förstått att Sveriges omotiverade hets mot Ryssland samtidigt har styrts från USA. Det bekräftas, nu när trycket från Vita huset är borta. Obehagligt med så osjälvständig utrikespolitik.
Det räckte med att Trump sa att han ville träffa Putin så åkte UD:s kabinettsekreterare Annika Söder (Karin Söders dotter) till Moskva och talade med vice utrikesminsiter Vladimir Titov. Pinsam omvändelse under galgen.
Detta efter att Sverige varit det land i EU som hårdast och närmast fanatiskt drivit på handelssanktionerna mor Ryssland. Och ett ständigt hot från Ryssland. Helt dirigerat från Obama och Hillary Clinton som höll på att omringa Ryssland. Många även amerikanska bedömare ansåg att Pentagon förberedde krig med Ryssland.
Men man behöver inte lyssna länge på försvarsminister Peter Hultqvist och hans rysskräck för att undra över hur det står till med tänket. Jag får osökt tanken på en uppskruvad nickedocka.

Rune Lanestrand

6 Responses to Är rysskräcken och allt prat om det allvarliga säkerhetsläget kring Östersjön

 1. Jan0 skriver:

  Vet inte vad som är värst, hultqvists uppenbara rysskräck som är som skriven av nato själv, eller hans jobbiga röst.
  Man blir rädd när man hör denne mans krigshets, propaganda och skrämseltaktik inför svenska folket.

  Dessutom är rysshatet bland journalister ren rasism:

  ”Svenska journalisters demonisering av ryssar är grov främlingsfientlighet”

  http://newsvoice.se/2016/03/15/svenska-journalisters-demonisering-av-ryssar-ar-grov-framlingsfientlighet/

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De två mest rysshatande utrikeskorrespondenterna är Ekots Maria Persson Löfgren och Elin Jönsson svt. Den senare är sambo med en hög tjänsteman på svenska ambassaden i Moskva. Och kan således få beställningar på negativa rapporteringar direkt från UD vid frukostbordet.

   Gilla

 2. Thor skriver:

  Försvarsministern, ack ja. För en tid sedan var han på fjäskbesök på ett amerikanskt hangarfartyg. Den gamle vapenvägraren fick någon typ av utmärkelse av fartygschefen. Det lär väl inte ha varit Purple Heart precis. Patetiskt att skåda hösäcken bredvid den vältränade amerikanske officeren. Vapenvägran verkar för övrigt vara någon slags merit till försvarsministerposten, förut hade vi ”Tomhylsan” Tolgfors och nu denne bedrövliga figur.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det märkliga är att de malajer som blivit försvarsminstrar har blivit de mest omdömeslösa krigsivrarna. Troligen för att komma över sina malajkomplex.

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Allah gånger en revansch,
    att få kommendera)

    Ligger helt i linje med Svetsarens utnämningspolitik
    Ju mindre kunskap Du har inom området,
    desto mer lämpad är Du)

    Viss skillnad på hur Trump väljer ut sina medarbetare!!!

    Nog är Rysshotet kraftigt överdrivet.
    Varför skulle Putin ens försöka vilja reda ut våra problem?

    Kan någon insiktsfull förklara det???

    Gilla

 3. ” Terrorhotet från militanta islamister i Sverige och allt våld som massinvandringen, mångkulturen och den havererade migrationspolitiken lett till.
  Det är en beprövat taktik när en regim som ifrågasätts allt mer av sina egna medborgare att man målar upp en yttre fiende för att samlas emot.”
  Rune, Du står som vanligt med båda fötterna på jorden. Det förste de tre Svenska Exelenserna gjorde efter regeringstillträdet var att kasta sig inför Obamas fötter vid ett besök i Vita huset. Obama Akbar! !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: