Attentatet i Tyskland

sänder skräckvågor över hela Europa på samma sätt som vid större tidigare terrorattentat i Paris och Belgien.
När är det vår tur har tyskarna undrat skriver tyska medier. Och den frågan har även vi anledning att ställa oss efter den av Reinfeldt påbjudna ”öppna dörrens politik” som även inspirerade Angela Merkel att begå samma ödesdigra misstag.
Sverige och Tyskland är de två länder varifrån flest militianta islamister åkt till IS för att kriga. Också de två länder som i dag hyser flest återkommande IS-krigare. Exakta antalet är svårbedömt men har sagts ligga på 150 i Sverige och 750 i Tyskland.

Tyvärr har Sveriges regeringar ökat terrorhotet mot vårt land genom de senare årens ansvarslösa utrikespolitik med närmande till USA, NATO och i något slags storhetsvansinne dessutom blandat sig i krigen i mellan stridande fanatiska grupperingar i Mellanöstern.
När terrorexperter som Magnus Ranstorp inte är orolig därför att SÅPO inte har uppgraderat terrorhotet så är det politiskt präglat för att lugna folk. Men sanningen är den att ingen säkerhetstjänst i världen kan förutse eller förhindra kommande terrorattentat. Allra minst SÄPO som inte precis är känt för några heroiska insatser. Hårt politiskt styrd från kanslihuset.

Under mina drygt 20 som krigsplacerad i Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar lärde jag mig hur viktig vår alliansfria politik var. Omsatt till dagens situation innebär det att det enda  skyddet mot terrorattentat både på kort och lång sikt är att Sverige lämnar den nuvarande krigsinblandningen och återgår till vår traditionella säkerhets- och utrikespolitik som byggde på humanitära hjälpinsatser, diplomati och medling i internationella konflikter.
Även om det ger mindre klirr i kassan för vår egen krigsindustri så bidrar den till en fredligare värld. Och vad kan vara viktigare i dagens oroliga värld

Rune Lanestrand

12 Responses to Attentatet i Tyskland

 1. Filosofen skriver:

  Tänk att dessa terrorister alltid lämnar efter sej sina id-kort och sedan blir de oftast skjutna innan de kan förhöras. Är det inte märkligt.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I den här intervjun med etablerade norrmän hur de ser på Sverige framkommer en stor oro över utvecklingen i Sverige. Någon tror att Sverige kan få inbördeskrig inom 10-20 år. https://www.youtube.com/watch?v=AsMgKP-ZWSQ

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det finns varken bostäder eller jobb och snart finns inte det fantastiska land kvar som flyktingarna sökte sig till när medeltida sedvänjor i mångkulturens kölvatten breder ut sig i samhället. detta tycks inte oroa ärkebiskop Antje Jackelén. Hon kanske inte ens känner till detta.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Vi får inte glömma att Sverige var bland de första länderna i Europa som drabbades av en självmordsbombare. Det var på Bryggargatan mitt i centrala Stockholm i december 2010. I attentatsmannens efterlämnade brev skrev han att han ville hämnas att Sverige skickat soldater till Afghanistan. (Säpo-chefen som var intervjuad i Aktuellt i kväll sa, helt fel, att det var på Drottninggatan).

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Förbundskansler Angela Merkel sitter nog ganska löst i sin sadel nu efter sin stora missbedömning av massinvandringens uppenbara risker.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Vänsterpartiet gräver sin egen grav med sin oansvariga flyktingpolitik på samma sätt som miljöpartiet. Centerpartiet är inte stort bättre.

  Gilla

 7. Conny Lundberg skriver:

  Bra som vanligt, Rune, med en klok och analyserande artikel istället för lögnmedias meningslösheter!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: