Islam är ingen fredsreligion

säger Ayaan Hirsi Ali i en intervju i Verdens gang i samband med ett möte i Oslo med de norska och danska invandringsministrarna Sylvi Listahaug och Inger Stöjberg.
Ayaan Hirsi Ali flydde från sitt tvångsäktenskap i Somalia och engagerat sig därefter mot tvångsäktenskap och könsstympning. Hon är mycket kritisk till dessa grymheter och har lämnat islam vilket inneburit att hon står på Al-Qaidas dödslista. Sedan 2005 lever hon under hemlig adress och i skydd av beväpnade vakter.
De tre modiga kvinnorna planerar ett seminarium där man ska behandla jämlikhet mellan män och kvinnor och demokrati. ”Vi kjemper alle tre for ytringsfriheten, men også kvinners rettigheter. Og man må være ærlig å si at det finner sted (förekommer) kvinneundertrykkelse i forbindelse med islam.”
Ali är kritisk mot att vi som har yttrande och tryckfrihet inte tar upp och diskuterar dessa allvarliga problem. – Jeg menar at europeere unngikk islam-debatten i veldig lang tid, mens ting bare ble verre og verre, sier Ali.
– Institusjoner som prøver å hjernevaske unge mennesker til å akseptere sharia som den eneste lov, har blomstret. Og antallet som har blitt hjernevasket i Europa har blitt så stort at det blir vanskelig å takle dem, vite hvem de er og hvor de er. Det er fordi temaet islam har blitt unngått. Hvis du unngår et problem, blir det bare større, sier hon till vg.
Sverige är nog det land där det finns mest språkpoliser och mest tabu mot att kritisera islam. Denna feghet och rädsla för en öppen debatt har säkert bidragit till att vi har inte en minister eller riksdagsledamot som skulle våga ställa upp som ministrarna Sylvi Listhaug och Inger Stöjberg gör.
Och public service,tv4 och drakarna med DN i spetsen skulle, om de skrev något, fördöma det hela som islamofobi. Och feministrörelsen som präglas av vänsterpartister och mp tycks vara islamistkramare hela bunten. För att inte tala om alla förnäma kulturskribenter och uppfostrande journalister som skulle gå upp i falsett.

Rune Lanestrand

7 Responses to Islam är ingen fredsreligion

 1. Mats Åberg skriver:

  Bra!

  Vänligen

  Mats Åberg

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Brittiska Daily Mail konstaterar att shoppingcentret i Nordstan i Göteborg har allt större problem med migranter som flockas dit och skrämmer iväg vanliga svenska shoppare. Tidningen understryker att shoppingcentret anses vara en sk. “no go-zon” dit många vanliga människor inte längre vågar bege sig efter ett antal våldsincidenter och hot som migranter ligger bakom. Affärerna i Nordstan har förlorat kunder och intäkter som ett direkt resultat av situationen.
  Polisen Jonas Bergqvist påpekar att det som regel handlar om ensamkommande migranter som i gäng håller på med droger, våld och diverse hotfulla beteenden som till och med polisen numera undviker att konfrontera. Framförallt är det migranter från Syrien, Afghanistan och Marocko som ligger bakom problemen i Nordstan. Daily Mail påpekar att svenska Expressen stämplat shoppingcentret som en “no go-zon”.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Här intervjuas Johan Hakelius av Patrik Engellau. Hakelus slår fast att vi måste stå upp för västerländska värderingar och demokrati och att kristna kan inte leva i en islamisk stat. https://www.youtube.com/watch?v=eNgmoOy1dC0&t=38s

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  200 miljoner flickor och kvinnor i världen har utsatts för könsstympning enligt en ny rapport från UNICEF. Den visar också att antalet könsstympade har ökat med 70 miljoner sedan 2014.

  Gilla

 5. Ett utsökt tillfälle att så förvirring. Eliten älskar förvirring. Likt magikern som får en elefant att passera medans han pratar om det som berör oss alla? Jag har ingenting emot folken och deras religioner. Men de finns liksom elefanten i rummet för att dölja de verkliga hoten och splittra vitt från svart.

  Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Ett relevant ordspråk finns!

  Lättare att stämma i bäcken,
  (än i en stor strid å)

  Men den tiden har runnit ut, kan man konstatera!

  Bosnienmuslimerna är något annat.

  En Lightversion som ej äter fläskkött…
  Men som ej ber 5 ggr om dagen,
  eller tar ledigt på fredagar!

  Men nuvarande INVASIVA Islam från 3e världen är något annat,
  aggressiva förespråkare för införande av Sharialag!

  A Religion of Piece!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: