Donald Trump har intagit Vita huset

vilket inte många trodde när valkampanjen inleddes i USA för snart ett år sedan. Uträknad och motarbetat, närmast hånad av medier, politiker och statsvetare. Inte minst i vårt land.
De första kommentarerna i går kväll i fortsatte i samma trista anda i framför allt i public service. Där bl a Margot Wallström och Carl Bildt inte lyckades ta sig ur de invanda politiska hjulspåren.
Det märkliga är att makteliten är mest upprörd över att Trump vill sätta USA och de människor som valt honom främst. Kan det vara så att den minsta form av nationalism är en värkande öm tå för våra politiker som vill vara globalister och glömmer sitt eget land och dem som valt dem?
Jag tror att de flesta svenska politiker känner sig rejält provocerade när Trump i sitt tal säger att ”Etablissemanget har skyddat sig själv, men inte medborgarna i vårt land” ”Deras segrar har inte varit era segrar.” Precis så tror jag många i Sverige ser på på våra politiker. De tycker de har svikit och att de har slutat lyssna på dem som valt dem.
”I dag överför vi inte bara makten från en administration till en annan, eller från ett parti till en annan. Vi överför också makten från Washington DC och vi ger den tillbaka till er” sa Trump som möttes av stora ovationer. Kan han hålla det blir han en stor president.
Byt ut Washington mot Stockholm så kan det bli en framgångsrik slogan i nästa års valrörelse. Det kommer att kraftigt öka intresset för politik och demokrati efter den nuvarande DÖ-perioden.
Rune Lanestrand

13 Responses to Donald Trump har intagit Vita huset

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Vid dagens möte mellan USAs utenriksminister James Mattis och Jens Stoltenberg framkom att USA vill se ett NATO med mindre fokus på Ryssland. I stället vill Vita huset ha mer av terrorbekämpning i mellanöstern och Afrika.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Framtiden får utvisa. Bra, inte minst för vårt land, om det kan bli avspänning mellan Ryssland och USA. Och att de tillsammans kan bekämpa IS.

  Gilla

 3. Anders Rydén skriver:

  Spännande tider vi lever i, det måste ha kännts något liknande för de som upplevde renässansen på nära håll.
  Vänstern går banans över Trump, samtidigt som han delvis gör det som de har lovat att göra.

  En bekant med starka vänstersympatier som har demonstrerat emot TTIP och som har klagat över både Baltiska byggarbetare och Bulgariska lastbilschaufförer har det nu lite svårt nu att förklara vad som är så fel med Trump.

  Media upplever att de tappar all sin makt och trovärdighet.
  Första presstäffen med den nya presidenten efter valet blev de enbart utskällda!
  Sedan fick etablerad media ett nytt begrepp att haka upp sig på, alternativ fakta, ett begrepp som av allt att döma har hoppat upp och bitit just etablerad media i nacken!

  Tidigare presidenter har ju redan börjat bygga en mur mot Mexico.
  Då var det minsann ingen som klagade.

  Tidigare presidenter har givit sig privilegiet att utfärda presidentdekret.
  Vem har då rätt att klaga över detta verktyg nu?
  Ett verktyg som de förr hyllade som handlingskraftigt när både Busch och Obama använde detsamma?

  Inte ens Monty Pyton hade kunnat hitta på något såhär surrealistiskt.

  Vad ska man säga?

  Kek?

  P.s.

  Kek är ett popkulturellt uttryck.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Vita husets kommunikationschef Sean Spicers genomförde en 90 minuter lugn och fina presskonferens i går kväll. Men det låtsas svensk media inte om utan fortsätter sin häxjakt på Donald Trump.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Kan detta vara ett trendbrott efter all desinformation? Intressant artikel i Expressen där Trumps trogna supporters får komma till tals. http://www.expressen.se/nyheter/de-ar-donald-trumps-trogna-valjare-i-usa/

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Visst är det underligt vad etablissemanget kritik mot Trump i första hand går ut på. Nästan det första utrikesminister Margot Wallström i går kväll kritiserade Trump för var hans kritik mot NATO. Och att han vill samtala med Putin i stället för att som Obama och Clinton skicka fler trupper till ryska gränsen. Jag förstår mig inte på hennes feministiska utrikespolitik. Hon tycks i likhet med Bildt vara rent hatisk mot Ryssland. Det finns också mycket som jag inte gillar hos Trump men jag tar fasta på det som är positivt. Nästan alla journalister tycks ogilla Trump vilket lyser igenom i deras reportage. Inte minst de som är stationerade i USA.

  Gilla

  • Maj. skriver:

   Att Wallström försvarar Nato och tycker att det inte är bra att stormakterna skapar avspänning säger ju allt om hur knäpp hon är.
   Varför bryr hon sig ens om Nato?
   Varför propagandiserar hon för Nato när svenska folket inte vill ha med Nato att göra? Det är krigs-propaganda som kommer från hennes mun hela tiden, vad sysslar kvinnan med?
   Detta visar skillnaden på Trump och henne. Trump bryr sig om folket, Wallström skiter fullständigt i vad svenskar tycker. Hon är ju antidemokratisk.

   Hoppas att de går bra för Trump och att Wallström och övriga inte får sitt världskrig, utan att världen blir mer fredlig och får mindre spänningar.

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Extra roligt är att förr var vänstern särskilt angelägna att förespråka dialog och avspänning mellan öst och väst.
    Varför klagar de nu då?
    Nu när Trump verkar visa just detta.

    Gilla

 7. Räkna inte med SD som något parti som liknar Trumps tal! Fantastiskt om bara hälften går igenom. Då kommer han gå till historien som folkets president. SD har för länge sedan gjort bort sig som ett parti som vill upp till samma nivå som M och S och vill leda Sverige med NATO, med M och stanna kvar i EU. Helt klart måste vi ha en person som leder ett parti som har samma pondus att stå emot alla de rövslickande partierna i riksdagen, Sveriges etablissemang darrar vid tanken på en Trump här. Men?

  Gilla

 8. Marianne Lindstedt skriver:

  Bra Rune !! Äntligen någon som har fattat vad som gäller.

  Gilla

 9. JAN BENGTSSON skriver:

  Lär ge SD ytterligare en skjuts framåt i opinionen!

  Klart störst 2018, ger oss i Sverige en chans ,
  att ta förnuftet till fånga!

  Jimmie skall vara väldigt glad att Trump vann!!!
  Den splittrande Identitetspolitiken led ett svidande nederlag i USA!

  Låt oss hoppas att vi tar intryck av det skedda!

  Gilla

 10. Frazer skriver:

  Så känner många Svenskar. Vi har blivit eftersatta för den politiska ,ekonomiska och byråkratiska”Elitens” vision om den Humanitära Stormakten.De verkar leva efter slagordet ”Allt till oss och inget till de andra” !!!! Men korthuset håller på att rasa det visar sig inom fler och fler områden i samhället.Men många av dem lever i förnekelse och vägrar se vad som händer ute i samhället .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: