Arla till ny attack mot mjölkbönderna

Nu ska Arla, som hela tiden tillsammans med LRF- ledningen motarbetat ekologiskt odling och ekomjölken ta bort tillägget för ekomjölk.
Detta trots att det fortfarande knappast finns annat än importerad ekogrädde och ytterst få ekoostar från Arla. Däremot en mängd importmjölk som falskeligen säljs under Arla-märket.
Arla-styrelsens indragning av av pristillägget för ekomjölk innebär att Arla helt regelvidrigt lägger beslag på det högre priset för ekomjölk till affärerna och konsumenterna som eko-mjölkbönderna rätteligen skulle ha. Det är så fräckt och skamligt.
Undvik i möjligaste mån produkter från det maktfullkomliga korrumperade och globaliserade Arla som har gjort sina medlemmar närmast livegna utan minsta inflytande på sitt eget ”kooperativa” företag.
Köp alltid ekomjölk för bättre hälsa och för att att komma bort från det ohållbara kemijordbruket som förgiftar jorden, grundvatten och våra livsmedel som orsakar många sjukdomar. Däribland cancer.
Välj, där det går, garanterat svensk mjölk från gårdsmejerier och mindre mejerier som kommer i spåren på missnöjet med ARLA:s globala mjölkimport som håller på att ta död på svensk mjölkproduktion.

Rune Lanestrand

9 Responses to Arla till ny attack mot mjölkbönderna

 1. Berra skriver:

  Har man möjlighet är nog det bästa att ha ett par egna kor. Själv letar jag efter två Jersey kvigor. Någon som vet var man kan få tag på sådana?

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Mats Ekström som är förtroendevald i Arlas representantskap vill att de svenska medlemmarna ska få 50 öre i ersättning per kilo mjölk för de svenska merkostnaderna. Det är ett måste om Arla ska få någon mjölk i framtiden, menar han.
  Claes Jonsson, mjölkföretagare från Tibro, menar att Arla måste införa ett nationellt pris som återspeglar intjäningen på den nationella marknaden.
  – Eftersom vi har hårdare lagkrav än de andra länderna så går det inte att producera på samma villkor. Det leder till att vi tappar produktion. (ATL)

  Gilla

 3. Conny Lundberg skriver:

  Så rätt du har, Rune!
  Att göra det svårare för de som producerar ekoprodukter gynnar ju skitiga kemikalier som redan förgiftat våra jordar mer än nog!

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Tack för ett begåvat inlägg idag! När jag läser kommentarerna, som redan idag har kommit in till Dig, ser jag att alla kommer från kvinnor!
  Det går inte att komma ifrån att män har en inbyggd kraft i sina hjärnor, som visar Er att det stora är bättre än det lilla!
  Arla är en oförskämd enhet i det svenska matvarulaget. Alla, som bestämmer där borde skämmas!
  Leve mjölkbönderna, som står för sin egen ekoproduktion!
  Varma hälsningar
  Eva Sternberg

  Gillad av 1 person

  • Rune Lanestrand skriver:

   Först och störst, så kanske det är. I varje fall har jag intryck av att kvinnor är mer rädda om miljön än män. Men det är riskabelt att generalisera.

   Gillad av 1 person

 5. Kristina Magnusson skriver:

  Vi som bor i södra Dalarna kan välja mjölk och grädde från det lokala mejeriet i Grådö, numera även smör. I valet mellan eko- produkter och detta lokala mejeri väljer jag det senare. Viktigt
  stödja lokala producenter och mjölkbönder i närområdet, så de
  kan satsa mer på ekoprodukter.

  Gillad av 1 person

  • Erling Hansen skriver:

   Om vi kunde få denna möjlighet i Skåne så hade det varit bra. Det är bara att beklaga att bönderna i Skåne sålde sitt mejeri. Men en styrelse som inte klarade sin uppgift så går det på fel håll.

   Gilla

 6. Ann-Christin Bogren skriver:

  Håller med till 100%.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: