Trump tog Sverige som skräckexempel

Ni ser vad som händer i Sverige sa Trump när han talade vid ett möte i Florida i går. I sitt avsnitt av säkerhet tog han upp Sverige som ett skräckexempel.
-I Sverige! Där tog man in många personer och där har man problem som man aldrig har sett förut, säger presidenten i talet. Och se på Bryssel, se på Nice och se på Paris. Det fanns ingen möjlighet att kontrollera dessa människor som de tog in, vi däremot kommer att hålla vårt land säkert!
Trump bygger nog delvis på en intervju i tv-kanalen FOX med
dokumentärfilmaren Ami Horowitz som tillbringat en period i Sverige och talar om sin syn på invandringen.
I sin film slår Horowitz bland annat fast att både sexualbrott och vapenbrott ökat dramatiskt i samband med Sveriges ”öppna dörrar”-policy. Samtidigt uppges att svenska myndigheter mörkar etnicitet på sexualförbrytare på exempelvis musikfestivaler.
När Horowitz får frågan om vad invandringen kommer att leda till på sikt säger han att det räcker med att titta på Frankrike och Belgien som tagit emot flyktingar under en lång period.
Horowitz säger också i intervjun att många migranter söker sig till Sverige eftersom de får få fina lägenheter, möjlighet till utbildning och ekonomiska bidrag.
Med president Trumps enorma genomslag i media torde Reinfeldts drömballong om Sverige som humanitär stormakt vara punkterad och genomskådad runt om i världen. Inte bara av flertalet i Sverige.

Rune Lanestrand

3 Responses to   Trump tog Sverige som skräckexempel

 1. Anonym skriver:

  Donald Trump har nu börjat agera mot de så kallade amnestistäderna för illegala invandrare, bland annat genom att varna för att dessa kommer förlora federalt ekonomiskt stöd, utjämningsbidrag, om de fortsätter med verksamheten. Det visar sig nu också att presidenten har ett stort stöd bland folket för sin politik även på detta område.

  En färsk studie utförd av det anrika och vänsterliberala universitetet Harvard University i Boston visar att hela 80 procent av amerikanarna är emot att städer i USA ger amnesti till illegala invandrare. Endast 20 procent är för dessa.

  Gilla

 2. Citat – Presidentens order fick hård kritik från EU-ledare – men samtidigt visar en undersökning att en majoritet i åtta av tio undersökta europeiska länder anser att invandring från muslimska länder bör stoppas.

  Denna rapport presenteras idag måndag 20 februari nästan längst ned på Aftonbladet. Tydligen tog man med rapporten i stor tveksamhet.

  Gilla

 3. JANNE skriver:

  Trump säger sanningen som vanligt går propagandisterna/svenska journalister i taket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: