Sveriges television har utvecklats till en ren propagandaapparat

Om någon fortfarande har minsta hopp kvar om att public service inte är helt i tjänst hos de politiker som skapat den humanitära stormakten Sverige ska de se gårdagens svt:s Opinion live.
Debattledare var den förskräckliga Belinda Olsson som ständigt avbryter när någon har kritik som inte får komma fram. I går var hon alldeles sanslös i en debatt mellan den ”politiskt frälste” ledarredaktören Anders Lindberg på Aftonbladet och författaren/journalisten Katerina Janouch.
Belinda Olsson ställde inställsamma frågor till Lindberg som fick prata utan att avbrytas. Janouch avbröt hon gång på gång. På slutet blir hon så frustrerad över Janouch orädda och rättframma kritik att hon helt spårar ur.
Då tar hon på sig debattrollen och argumenterar för fullt med Janouch och faller henne i talet gång på gång. Denna Opinion live torde gå till historien som svt:s värsta.
Vilket inte vill säga lite i denna bedrövliga, politiskt uppfostrande serie vars sammanfattning tycks vara bestämt av redaktionen i förväg. Här kan du se Opinion live: http://www.svtplay.se/video/12457690/opinion-live/opinion-live-sasong-2-23-feb-22-00?start=auto.

Rune Lanestrand

 

7 Responses to Sveriges television har utvecklats till en ren propagandaapparat

 1. Olle Avelin skriver:

  Det är dags att radikalt reformera public service och styrningen av den eller allra helst lägga ner dyngan och börja om från början.
  Ideologisk mångfald intellektuell hederlighet fakta istället för åsikter och relativiserande i fokus. Låt folket välja ledningsgrupp nte politiker och facket.

  Gilla

 2. Conny Lundberg skriver:

  SVT Opinion ger lektion i hur man skapar sin egen undergång! 😉

  Gilla

 3. Svt är inte längre ett pålitligt media. Tröstar mig själv med andra it-källor. Tyvärr, blir följden av detta en massa solitärer, utan möjlighet att påverka den svenska politiken. Har alltid betalt TV / radio-licensen, men med nuvarande politiska ställningstagande från svensk TV, känns utgiften onödig. TVexit kanske?

  Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Hur kan någon ha anställt denna Belinda?

  Även i (p)Almedalen var hon vänsteragitator!
  Närmast en karikatyr på en dum blondin…

  Men Janouch hade skinn på näsan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: