150 återvändande IS-krigare driver vind för våg

 trots att de utgör det största terrorhotet för vårt land. Detta framgick i Agenda när kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mp) intervjuades av Anders Holmberg.
Kuhnke är i regeringen också ansvarig för frågor som rör våldsbejakande extremism.
Under Kuhnkes två år på ministerposten har det i praktiken knappast skett någonting för att avradikalisera dessa krigsförbrytare. I stället skyllde hon från sig och lade ansvaret på kommunerna.
Mona Sahlin som var samordnare mot våldsbejakande extremism var som bekant mer intresserad av sitt arvodesbolag och att pyssla om sin livvakt. När den av lydmedia upprätthållna sahlinfasaden rämnade efterträddes hon av Anna Carlstedt, ordförande för Röda korset.
Carlstedt fick 2015 uppdraget att starta en hjälptelefon. För den verksamheten har Röda korset erhållit flera miljoner av regeringen. Men uppdraget misslyckades totalt.
Carlstedt har offentligt deklarerat att hon kan ingenting om våldsbejakande extremism men hon tillhör Kuhnkes innersta krets där även Mehmeth Kaplan ingår. Med sådana politiska kontakter behövs som bekant inga kunskaper utan medlöperi räknas som den främsta meriten.
Det borde stå helt klart att både Kuhnke och Carlstedt snarast måste bytas ut då de indirekt utgör en fara för rikets säkerhet. Vi måste utan dröjsmål få kontroll på de återvändande krigsförbrytarna för att ha en chans att förebygga ett terrorattentat.
I t ex Belgien tvingas återvändande IS-krigare anmäla sig till polisen varje dag.
Rune Lanestrand

Kommentera

11 Responses to 150 återvändande IS-krigare driver vind för våg

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Sveriges förenade muslimers föreläsare lär ut att 12-åriga flickor hamnar i helvetet om de inte täcker sig.
  Föreningen som är klart islamistisk har fått statliga bidrag i flera år. I år en halv miljon. Bidraget delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Där Alice Bah Kuhnke mp var generaldirektör innan hon blev minister. Rätt person på rätt uppdrag tänkte miljöpartíet.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Alice Bah Kuhnke tvingas äntligen bort från ansvaret i regeringen för våldsbejakande extremism. Att ha Kuhnke mp på den platsen, nära politisk kumpan med islamisten Mhemet Kaplan mp, var som att sätta bocken till trädgårdsmästare.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  När Mona Sahlins efterträdare, som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, Anna Carlstedt uppträdde Opinion Live gav hon ett lika förvirrat intryck som sin chef Alice Bah Kuhnke. Svaren var lika undflyende och svävande. Men hon passade sig för ett ge konkreta exempel på lyckad IS-hantering. Konstigt att det inte ska gå att uppbringa en person på den posten som inte bara pratar och flyter ovanpå

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  För en gångs skull ett bra beslut i EU när man ger företagen rätt att bestämma om personalen ska få bära religiösa symboler i arbetet. En av vänsterpartiets rabiata superfeminister Rossana Dinamarca rasade över beslutet i Aktuellt. Varje gång hon framträder tappar v väljare. Har aldrig hört Dinamarca stödja de muslimska kvinnor som vill bort från det medeltida islamistiska kvinnoförtrycket. Eller att hon reagerar mot att islamister i förorterna trakasserar muslimska kvinnor som vill klä sig som de vill.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Här sågas kulturminister Kuhnke av terrorforskaren Ranstorp. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magnus-ranstorp

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Nu visar det sig att demokratiminister Alice Bah Kuhnke ljög i Agenda när hon nämnde exempel som Umeå och Göteborg som lyckats bra med att ta hand om återvändande IS-krigare. Enligt terrorforskare Ranstorp har Umeå inte fått en enda återvändare och i Göteborg fungerar inte organisationen. Hon svamlade helt enkelt. Ren skandal om hon får sitta kvar på sin ministerpost.

  Gilla

  • H skriver:

   Hahaha ja vår egen regering sprider ”fake news”, var är våra medier nu?

   Gilla

  • H1 skriver:

   Har du sett detta Rune? Helt bisarrt svar av Kunke där hon bara ljuger för folket ännu mer!

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    När jag hörde detta undrade jag om det krävs ett stort mått av ren dumhet för att få ansvaret för våldsbejakande extremism. Mona Sahlin och Anna Carlstedt som också skulle lösa den allvarliga situationen med våldsbejakande extremism och hemvändande IS-krigare är samma andas barn. Lever i det blå och pratar rakt ut i luften utan att tänka. Mycket farligt för vårt land med sådana personer i regeringen och på myndigheter.

    Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  jo fördumningen gör sig gällande inom alla möjliga områden, högavlönade, aningslösa karriärister med mera makt än vett.

  Gilla

 8. Hansson skriver:

  [Video] ”Det är något fel på svenska folket.” ”Alla vet vad som händer i Sve. Det är svenskarna som inte vet.”

  video/1

  Nu skrattar alltså även polackerna i Sverige åt oss.Dem har såklart helt rätt.
  Hur kommer det sig att t.ex. polackerna ser vansinnet men inte vanliga svenskar? Hjärntvätt av media?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: