Har USA fått återfall i sin mångåriga katastrofala roll som världspolis

 kan man undra efter Trumps beordrade attack mot den Syriska flygbasen Shayrat. Attacken motiveras med att Assadregimen ska använt giftgas i kriget mot IS.
Det kan naturligtvis inte uteslutas men det är inte bevisat och det kan inte uteslutas att det är andra krafter som kan ligga bakom attacken. Hemska krafter som vill ha utökat krig och ökade motsättningarna mellan USA och Ryssland. Den ryske utrikesministern ville ha en utredning om vem som stod bakom gasattacken.
Jag kan inte befria mig från den obehagliga tanken att president Trump måste visa ”musklerna” för att få med sig den reaktionära surdegen inom republikanerna partiet som nu ställer sig bakom bombningarna. De gillar heller inte att Trump vill ha bättre bättre relationer med Ryssland och Putin.
All politisk logik talar mot att Syrien, som nu hade stort internationellt stöd i sitt övertag gentemot ISIS, skulle förstöra sitt guldläge genom att använda krigsgas. Så desperata och vidriga metoder tar bara den till som ligger i underläge och det är IS och den övriga oppositionen i Syrien.
Som krigsmotståndare och fredsvän kan jag bara hoppas att Ryssland och Putin håller huvudet kallt och inte eskalerar kriget i Mellanöstern och bidrar till en återgång till det kalla kriget mellan USA och Ryssland.
Rune Lanestrand

7 Responses to Har USA fått återfall i sin mångåriga katastrofala roll som världspolis

 1. Kristina Magnusson skriver:

  USA ger sig inte. Libyen har man förött. Likaså Irak. Faran för Syrien är alltmer uppenbar. Syrien är på god väg att besegra verksamma terrororganisationer inom landet. Det kan inte USA tåla. ”Assad kan inte förlora militärt”, sägs idag i P1:s Lunchekot.
  USA är berett att i hegemonistiskt egenintresse ta till motåtgärder,
  sätta käppar i hjulet för Syriens utveckling, ödelägga det syriska folkets framtid. Den omvärld som borde veta bättre – EU t.ex. – tiger still eller stöder aktivt USA.

  Gilla

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Kan man utesluta en fejkad kemisk attack från IS mot sig själva,
  a False flag operation, för att uppnå ökad sympati?

  Människoliv har lågt e inget värde i denna miljö!
  Ändamålet helgar medlen Allah gånger…

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det kan mycket väl vara USA:s underrättelsetjänst, CIA och Pentagon som är inblandade i gasattacken.
  De som med stöd av Carl Bildt och EU med pöbelns hjälpt avsatte den demokratiskt valde presidenten i Ukraina.
  Avsikten var att få till stånd ett krig mot Ryssland för att lägga beslag på landets enorma naturtillgångar. Bl a gas och olja.

  Gilla

 4. M-A skriver:

  Jaha så drar USA igång ett nytt krig som gynnar ISIS och övriga terrorister. Media verkar redan stödja Trump detta illegala krig och våra politiker likaså. De har svalt USAs krigspropaganda rakt igenom.
  Förvänta er mer flyktingar till Sverige, mer kaos, risk för ett tredje världskrig. Men det är detta västs elit verkar sträva efter idag med tanke på att ingen har någon kritik alls mot USAs krigsföring.

  Här är en engelsk bra tex om hur USA försökt att störta landet Syrien i flera årtionden.

  ”CIA report shows US plans to destablize Syria.”
  https://www.mintpressnews.com/declassified-cia-report-exposes-25-years-u-s-plans-destabilize-syria/225553/

  Gilla

 5. Baath social party i Syrien, såväl som Assad, har tillkommit genom demokratiska val. USA är en objuden al CIAda och genuin statsterrorrist. Ännu ett land som var på väg med ett bättre liv för innevånarna är förstört. Om västvärldens politiker och media tror att deras låtsastolkningar kommer att glömmas har de fel. Och till männen bland de Syriska och Irakiska flyktingarna från mej till dem. Res hem, ni behövs , USA har inget att tillföra mellanösterns kulturer.

  Gilla

 6. Erling Hansen skriver:

  Man blir inte positiv till en president som avfyrar sina vapen mot ett folk eller annan nations territorium. Man ställer sig frågan är det bara dårar och oduglingar som styr världen.

  Gilla

 7. larslindblog skriver:

  Rune har 100 % rätt. President Assad skulle aldrig äventyra läget med att använda gas. Fö. lämnade Syriens regering ifrån sig gas för flera år sedan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: