Vem träder fram och tar ansvaret

 1. för den politik som lett fram till den bestialiska terrorattacken i Stockholm.
  Det räcker inte med beklagande och budgivning om fler poliser. Det finns också ett politiskt ansvar som jag vill se att någon enda rakryggad politiker står fram och tar.
  Har inte hos varken alliansen eller regeringen kunnat skönja det minsta tecken till självkritik av den förda politiken som lett till socialt kaos och oerhörda spänningar i samhället.
  Nu är det rätt tillfälle att göra upp med de senaste årens urspårade politik när det gäller invandring och flyktingpolitiken, utrikes, försvar och säkerhetspolitiken. Sluta låtsas som om rådande omständigheter bara inträffar och att ni politiker kan bara se på och beklaga. Sluta slaviskt gå i EU:s korrupta ledband. Sluta avfolka och suga ut landsbygden.
  Sluta låtsas vara så ödmjuka. Ingen tror på det då ni tycks vara både blinda och döva. Vems ärenden går ni egentligen?
  Återgå till traditionell alliansfri utrikespolitik, ta hem svenska soldater från USA och västvärldens oljekrig. Deras uppgift är att försvara Sverige. Inte dödas i NATO:s grymma fälttåg. Stoppa NATO:s kränkande, provocerande och miljöfarliga flygövningar i svenska fjällvärlden. Sluta exportera vapen till diktaturer.
  Det jäser i folkdjupet. Ni toppolitiker vet varför. Passa på att göra ärlig självkritik, börja lyssna till folket innan det är för sent. Sluta med att låta er styras av de stora medierna och tankesmedjor vars ägare har helt andra syften än det som är bra för de många människorna.
  Inte med fagra ord utan med reella förändringar av politiken hedrar ni bäst de som fallit offer för er oansvariga politik.
  Annars blir Spendrups ölbil i den igenkorkade entrén till Åhléns dessvärre bara en global symbol för svensk politisk förljugenhet, hyckleri och den definitiva kollapsen för Sverige som en ”humanitär stormakt”.

  Rune Lanestrand

6 Responses to Vem träder fram och tar ansvaret

 1. Christer Nilsson skriver:

  ”vi hade aldrig kunnat föreställa oss” är floskler som politiker och sk. experter refererar till i minut, ytterligare en fin naiv ståndpunkt förmodar jag för att kringgå orsak och verkan, för att stödet och tom medverkat i, Afghanistan kriget, Irak, Libyen, ja hela arabiska våren och Syrien, ställningstagandet i Ukraina , sociala haveriet i Sverige eller inte minst en ”obefintlig psykvård” som kastat ut sjuka på gatorna i stället för behandling verkar alla ansvariga förtränga när det smäller till på hemmaplan, klart de inte vill kritisera varandra med politiskt ”käbbel” över partigränserna när samtliga har fingrarna nerkladdade i syltburken..

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Och medierna med publik service i spetsen yvs över hur fina politiker vi har som håller ihop i nödens stund. Så klart de gör. Både regering och alliansen har varit ense om den politik som lett fram till terrorattacken.

   Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  En rikspolitiken som tar ansvar och erkänner misstag?
  Jag tror de är mer sällsynta än hönständer.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det politiska ansvaret för terrorattacken ligger på politiker som utan minsta anledning skickat svenska soldater till Mellanöstern och dödat människor som aldrig tidigare angripit oss. Därmed har även Sverige bidragit till den enorma strömmen av flyktingar varav många hatar västvärlden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: