Ledande politikers naiva vision om öppna gränser och Sverige som en humanitär stormakt har bäddat för terrorattentatet.

I stället för att ärligt och uppriktigt erkänna detta och en gång för alla göra upp med detta politiska storhetsvansinne så försöker man inbilla folk att det är andra orsaker som ligger bakom terrorattacken.
Ja man t o m säger att attentatet enar folket. Underförstått att man ska enas om den oansvariga politiken med ännu fler ghetton och grogrund för militanta islamister.
Den politiska fräckheten når nya oanade höjder när media och partiledare är rörande eniga om att Sverige står ännu bättre rustade mot terror efter de bestialiska morden på Drottninggatan.
Ska man skratta eller gråta.
Jag ser att det politiska oraklet i Expressen, tidigare i svt, K-G Bergström skriver att ”Samhället borde ha varit mer förberett”.
Bergström som i decennier förvillat läsarna får stå för medierna och partiernas desperata försök att vrida bort debatten från orsakerna:
Den infantila drömmen om Sverige som en humanitär stormakt. Sjösatt av landsförrädaren och sverigehataren Fredrik Reinfeldt. Påhejat av miljöpartiets islamistkramare och väl förvaltat av DÖ-partierna och de stora medierna.

Rune Lanestrand

7 Responses to Ledande politikers naiva vision om öppna gränser och Sverige som en humanitär stormakt har bäddat för terrorattentatet.

 1. kao skriver:

  När man flyttar till Sverige måste man få veta att man inte bara har rättigheter, utan också skyldigheter. Men det har politikerna glömt bort att informera om.

  Man kan ställa sig frågan varför så många vill just till Sverige – ett kallt land i nordligaste Europa. Politikerna vet säkert svaret, men man vägrar att inse det.

  // Kao

  Gilla

 2. Toe Rode skriver:

  Norrmann här, jag har alltid gillat Sverige. Men nu undrar jag vad som är fel med er. Sverige er et moderne samfunn, med et moderne politi og militære. Det hadde tatt èn uke å rydde i for eksempel Malmö. De problemene dere har er egentlig ikke problemer. Det blir til problemer fordi dere ikke reagerer. Dere sitter på rumpan og håper alt skal gå bra. Så ni ha jo inte en sjans. Muslimer forsöker å drepe dere og dere griner og prater om roser, toleranse og at dere ikke skal tape kampen. Dere har allerede tapt. Man slåss ikke mot bomber og skytevåpen med store ord om samhold og mye grining. Hur ni har endt upp så här, det fattar jag inte. 5 år, det tok bara 5 år att köra hele jævla Sverige i diket. I godhetens navn. Det är da inte möjligt. Jag åker faktisk inte till Sverige mer, det är inte verdt risikoen.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vi vanliga medborgare som intet tillhör den politiska och mediala eliten, utan strävar och arbetar för ett tryggt och bra land, ställer oss lika frågande som du.

   Gilla

 3. För mig känns det underligt, att behöva se kritiskt på samma människor som jag under hälften av mitt pensionsgrundande liv arbetat tillsammans med. Ett bra och lyckligt liv, med kontakter i alla klasser. Utan att anklaga de flyktingar som kommit hit, ser jag ändå att det blivit för många att försörja och assimilera. En mycket stor del av dem kommer att inse att vårt dekadanta liv, inte kan bli deras, så de återvänder. Där måste ekonomiska streck dras. Många vill stanna, men ser, liksom jag, med oro på stora delar av sina medresenärer. Den oron, måste det vara de hitkomnas sak att släcka, inte bara våra myndigheters och svenska grannars.
  Men till sist, nu förvärrar USA situationen med ytterligare illdåd mot Syrien och Jemen. Attentatet i Stockholm sysselsätter Europapressen och Kärnbestyckade farkoster på väg mot Korea sysselsätter pressen i Asien, för att Trump osynlig skall visa vad han egentligen är för Nazistisk profil. Svenska folket har inte fått välja sida, USA-s befolkning inte heller. Media väljer åt oss. Vad är vi för skitar som låter detta ske? . En gång, i min ungdom, vart jag pålurad en dålig radio. Tackade för detta genom att slyngelaktigt spotta på affärsfönstret varje gång jag gick förbi. Sån är jag, och jag undrar om inte blaskorna snart gör rätt för en låska? De ( Mrdia ) har satt mig som tyst delaktig i EU-s och USA-s illgärningar runt världen.

  Gilla

 4. larslindblog skriver:

  Bra skrivet Rune !!

  Gilla

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Socialdemokraternas flirtande med Islamisterna i Sverige,
  för att säkra deras röster får Du väl ej glömma…

  Hen har blundat för riskerna länge!

  Hatbudskapen mot våra västliga värderingar,
  som sprids i Moskéerna pratar man ej högt om…

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   …inte heller den indoktrineringen som sker i de muslimska friskolorna.
   S, mp och v var var nog först att inse värdet av att hålla sig väl med islamisterna för att få röster. Moderaterna snabbrekryterade den extrema islamisten Abdirisak Waberi på femte(!) plats på sin riksdagslista och kom in direkt i riksdagen.
   Trots att han var helt ny i riksdagen fick han ett mycket tungt uppdrag som ledamot i försvarsutskottet. Strax efteråt började den borgerliga regeringen förhandla med Saudiarabiens om att bygga en vapenfabrik i S.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: