Inte ens den franska polisstaten kunde värja sig

mot ett nytt islamistiskt terrordåd i hjärtat av Paris. Denna gång riktat mot polisen som ska skydda andra. Men som tydligen är lika utlämnad som allmänheten.
Samtidigt presenterar SIFO en dåligt tajmad opinionsundersökning som ska visa att svenskarnas förtroende för myndigheterna har ökat efter terrordådet på Drottninggatan.
Det tror jag inte alls på utan SIFO liksom övriga opinionsinstitut blir mer och mer politiska och ställer de frågor som ska ge de politiska svar uppdragsgivarna betalar för.
Jag har inte mött en enda person som säger sig ha ökat förtroende för myndigheterna efter stockholmsattacken. Allra minst för migrationsverket med sin närmast obefintliga kontroll av inkommande islamister.
Enligt SIFO skulle det ökade förtroende för myndigheterna bero på att polisen så snabbt kunde ta fast terroristen. Men det var ju en vaken person som följde efter mannen och tipsade polisen så de bara kunde komma och plocka honom.
Dessutom är det ännu inte klarlagt hur mycket SÄPO visste om uzbeken före massmordet på Drottninggatan. Hur omöjligt det är att stoppa IS-terroristerna att slå till i Europa framgår också av att han var väl känd av den franska säkerhetspolisen.
Finns bara ett sätt att stoppa islamisterna. Vid gränsen.

Rune Lanestrand

13 Responses to Inte ens den franska polisstaten kunde värja sig

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En bil parkerad utanför en villa skadades i en explosion under morgonen.
  Bilen tillhör en anställd vid polisregion Syd.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Stefan Löfven har drabbats av storhetsvansinne när han nu vill lära norrmännen om hur lyckad svensk invandringspolitik är. Inbjuden till AP, Arbetarpartiet i Norge höll han i går tal på deras stämma och påstår följande: ”Det stämmer inte att hög invandring leder till ökad kriminalitet, oro och terror.” Något mer förljuget får man leta efter även i den högre politiska sfären.

  Gilla

  • Vi har mer att ta efter i Norge , än Norge har att följa oss. Statsministern , ack ja vad göra åt han och sittande regering? Inte mycket. Nyval, vad hjälper det? Det finns inget parti längre att rösta på. Det enda landet som förstår att hela landet skall leva, är antagligen Norge. Men jag vill inte stödja fossil energi -användning, eller medias rätt att tysta och söva ner medborgarna , så jag får stanna här och skrika mig sjuk i duschen. Vad gör man, när hemlandets politiker strävar efter amerikanisering , emperieunderkastelse och globalisering intill globalt slaveri. Vår regering har skämt ut oss med miltära övergrepp i Afghanistan , Lybien och nu i Irak, och skämt ut sig själva med att låta tysta sina egna medborgare i press och övrigt media. Och skrytet om att det går så bra!!!!! Visst, på andra länders bekostnad, och som emperiesvans.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Annica! Om du tycker att min lösning på problemet är för enkelt har du inte läst vad jag skrivit om orsakerna till terrorism. Men i den akuta situationen med ett femtontal sovande islamistceller i Sverige måste det till omedelbara åtgärder nu. Innan nästa terrordåd.

  När det gäller långsiktig politik så läs vad jag senast skrev på bloggen den 8 april: …

  ….Nu är det rätt tillfälle att göra upp med de senaste årens urspårade politik när det gäller invandring och flyktingpolitiken, utrikes, försvar och säkerhetspolitiken.
  Sluta låtsas som om rådande omständigheter bara inträffar och att ni politiker kan bara se på och beklaga. Sluta slaviskt gå i EU:s korrupta ledband. Sluta avfolka och suga ut landsbygden.
  Sluta låtsas vara så ödmjuka. Ingen tror på det då ni tycks vara både blinda och döva. Vems ärenden går ni egentligen?

  Återgå till traditionell alliansfri utrikespolitik, ta hem svenska soldater från USA och västvärldens oljekrig. Deras uppgift är att försvara Sverige. Inte dödas i NATO:s grymma fälttåg. Stoppa NATO:s kränkande, provocerande och miljöfarliga flygövningar i svenska fjällvärlden. Sluta exportera vapen till diktaturer.

  Det jäser i folkdjupet. Ni toppolitiker vet varför. Passa på att göra ärlig självkritik, börja lyssna till folket innan det är för sent. Sluta med att låta er styras av de stora medierna och tankesmedjor vars ägare har helt andra syften än det som är bra för de många människorna…..

  Gilla

  • Skulle vi haft tillgång till ett direktdemokratiskt system så skulle inte en enda krona av skattepengarna gå till att skicka soldater till andra sidan jordklotet. Vi har tjuvar och banditer vid makten som slösar bort våra skattepengar å det grövsta. Jag hoppas gode gud att medborgarna inser att de kan stoppa detta via sina egna röster i nästa val.

   Gilla

 4. En jobbig tid vi lever i . Men till 100 % självförvållad. Mängden hitkomna människor är för stor. Har levt med muslimer i MÖ i många år. Har varit mer avundsjuk på deras familjekulturer och ambitioner än störd. Omvandlingen till terrorister står västvärlden för. Sveriges regeringar ingår där, folket ovetande med hjälp av den journalistkår vi har. Formeringen av en ung människas väg till terrorist står vi själva ansvaret för. Antalet hitkomna är helt enkelt för stort, vi måste hjälpa kanske hälften av dem tillbaka hem, så snart möjligt. Är tämligen säker på att flertalet hitkomna familjer, ser med avsmak på den dekadanskultur vi anammat, bara den är anledning för dem att återvända. Så de ensamkommande. Utbilda dem fram till universitetsnivå, därefter utvisning till hemlandet eller fortsatt utbildning på hemlandets bekostnad. Dömda brottslingar. Från stöld av smågodis till terrorbrott , ut med dem efter nödvändiga lagändringar.

  Gilla

  • Instämmer helt! Det verkar som om de sämsta tänkbara individerna tar sig upp till den politiska eliten…och media…suck, en vargflock som jagar i grupp….hela tiden med ett öga på ledaren (makten).

   Gilla

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Assange är snarast en hjälte,
  som avslöjar alla mörka statshemligheter!

  Skumma saker,
  som Medborgarna absolut borde ha rätt att få veta!

  Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Till EUropa)

  Gilla

 7. Annica Ericson skriver:

  Rune! Jag håller för det mesta med dig, men i detta fall är nog din lösning på problemet för enkel och ogenomtänkt. Vem som helst kan bli terrorist, vi har terrordåd här som utförs av svenskar. När det gäller islamister kan även svenska medborgare radikaliseras. Så problemet är nog mer komplicerat och kräver en djupare analys av tillståndet i världen. Hörde förresten på radion att USA ser Julian Assange som en viktig person att tortera och fängsla. Man kan fråga sig vilka de största och mest inflytelserika terroristerna är. Låt oss ägna oss åt de verkliga sjukdomarna och inte åt symptomen.
  Mvh
  Annica Ericson i Falun

  Skickat från min Windows Phone
  ________________________________

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: