Trots minus 5,5 grader i natt tränger sig våren på

och i sydvästra hörnet vid verandan blommar persikan. Den blommar först av alla fruktträden.
Just nu är det för kyligt för bin och insekter så jag hjälper till med en hönsfjäder att pollinera.
Persikan heter Frost och ger mogna härliga frukter i augusti.
Den är sju år och redan tre år efter planteringen gav den frukt kan jag berätta för er som kanske vill skaffa en persika.
Här i nordvästra Västergötland på gränsen till Dalsland är det ganska kärvt odlingsklimat så jag skulle tro att den går att odla ganska långt norrut i soliga och skyddade lägen.
Under frostnätterna har den haft skydd av en pappskärm. I veckan som gått var det 7 minusgrader en natt men den ser ut att ha klarat sig bra tack vare skärmen och värmen från husväggen.
De gamla dubbla påskliljorna kommer troget år från år. På frostnätterna lägger de sig ner och när solen kommer reser de på sig lika stolta igen. (Klicka för tydligare bild)
Rune Lanestrand

4 Responses to Trots minus 5,5 grader i natt tränger sig våren på

 1. Tack, känns bra att bli påmind om våren. Lite pyssel med bina, skall väl lindra min politiska hemlöshet, rädslan för GMO och kärnkraft, social avrustning, medias fördumning och krigshets. mm. mm!
  Fast jag får bättra på vårdagarna med serien Helge, bina tycker bättre om mej när jag ser glad ut. Tack igen Rune, Du har en bra blogg, man ser liksom en hel människa i den.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack! Alla tycker nog inte det. Jag kan märka, att frälsta vänsteryttrar som hellre läser Anders Lindberg på aftonbladets ledarsida, inte gillar. På så sätt kan jag skilja agnarna från vetet. Det känns bra.
   Odling och glädjen över när plantorna växer och fruktknopparna växer på äppleträden är en god tröst i denna hårda och grymma tid.
   Utan kontakten med jorden, naturen, årstiderna och det växande är det nog lätt att ge upp och stoppa huvudet i sanden tror jag

   Gilla

 2. Sune Ödman skriver:

  Tack för de vackra bilderna ,och dina vettiga åsikter .
  Med vänlig hälsning. Sune .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: