Miljöpartiet tappar bland unga väljare

enligt senaste svt/Novus opinionsmätning. Och ligger nära gränsen till 4-procentspärren. Fortsätter denna positiva utveckling ramlar det svekfulla partiet ur riksdagen i valet nästa år.
Stödet bland unga 18-25 år som i valet 2014 var 14 procent är nu halverat. Miljöpartiet som betraktats som ett storstadsparti tappar också stort i Stockholm.
MP:s partisekreterare Amanda Lind tror att tillbakagången beror på att partiet inte har nått ut med sin generösa migrationspolitik. Jag tror att det är tvärtom. Och att inte minst ungdomar dessutom tycker ytterst illa om partiets samröre med islamister.
Språkröret för Grön Ungdom, Hanna Lidström är lika verklighetsfrämmande. Hon tror väljarna kommer tillbaka om man bara får ut partiets krav på en generösare asylpolitik.
Detta i ett läge då SKL, Kommuner och landsting som nu tvingas bära effekten av massinvandringen varnar för riktigt stora ekonomiska problem i kommuner- och landsting under kommande år p g a den lika förödande som oansvariga invandrings- och flyktingpolitiken.
Hanna Lidström är en riktig ”stjärna” inom mp och Grön ungdom. När nyheten om att en knivattack ägt rum på Ikeavaruhuset i Västerås var hon snabb att skämta på mikrobloggen Twitter:
”Tre personer har blivit knivhuggna på Ikea. Hoppas det var lindrigt”, skrev hon i ett försök till ordvits genom att samtidigt lägga ut en bild på Ikea-kniven med namnet ”Lindrig”.
2016 försökte Hanna Lidström komma med i tv-programmet ”Paradise hotel”.
Hanna Lidström hejades fram av kulturminister Alice Bah Kunhke (MP) när hon försökte ta plats i tv-programmet. På det sociala nätverket Instagram skrev kulturministern om sin tidigare vikarie på departementets pressavdelning:
”Hannababy! Det är DU som är grymmast. Jag blev så glad när jag såg vad som är på gång och ja, världen kommer aldrig (!) bli sig lik om det går som det ska! Jag håller alla tummar, tår, och annat som sticker ut.”

Rune Lanestrand

8 Responses to Miljöpartiet tappar bland unga väljare

 1. Rune Lanestrand skriver:

  I valet krävde miljöpartiet kärnkraftsavveckling och stopp för vapenexport till diktaturer. I stället var de i veckan med om att ta bort effektskatten på kärnkraft. Samtidigt avslår mp:s partistyrelse motioner med krav på stopp för vapenexport till diktaturer. Det borde, efter alla svek,bli en livlig mp-kongress i Linköping den 26-28 maj. Kommer språkrören Fridolin och Lövin att överleva den?

  Gilla

 2. S.J skriver:

  Mer knäppt är väl att sossarna går framåt!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det beror på att media vände terrorattacken tilll en fördel för Stefan Löfven. I stället för att utkräva ansvar avleddes detta genom att hylla honom för att han skötte sig så bra. Vilket är obegripligt. För han gjorde egentligen ingenting mer än att flyta med i mediernas lovsång.

   Gilla

 3. Sture Nilsson skriver:

  Tack Rune för att du avslöjar skojarna.Vi verkar leva i dårarnas paradis.

  Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Vissa partier skyller på att hen ej nått ut med sin politik?

  För andra gäller nog snarast motsatsen…
  Väljarna har till sist insett hur tokig den är)

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Men det har tagit tid för de stora medierna, som vill ha så mycket multikultur som möjligt, har backat upp dem och försökt dölja deras flummighet. Inför valet -14 var Fridolin med i svt, Sveriges radio och tv4 och i de stora tidningarna praktiskt taget varje dag med ngt skrytinslag.

   Gilla

 5. Agneta skriver:

  Miljöpartiet, detta flumparti har med all rätt förtjänat sin eventuella sortir.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: