Rättsrötan växer i Kevinfallet i Arvika

Ännu mer rättsröta framkom vid bröderna Robin och Cristians presskonferens i Arvika. Bla framkom att hela familjen omhändertogs och placerades i HVB-hem.
Där de fullkomlig nerpsykade och mer eller mindre isolerades i stället för att bli informerade om att de kunde överklaga den s k domen.
Familjen som deltog i presskonferensen har i Thomas Thomas Olsson fått en av landets bästa advokater. Han har rättspatos som många av hans kollegor, som mest är ute efter att tjäna grova pengar, saknar.
Efter ett år efter ”domen” hade familjen hämtat sig så pass att de begärde att få ut förundersökningen. Vilket de hade full rätt till. Detta avslogs blankt av kommissarie Rolf Sandberg.
Thomas Olsson slog fast att utredningen med förhörsledaren Rolf Sandberg i spetsen inte bedrevs för att ta fram förövaren utan för att utpeka någon skyldig för mordet på Kevin.
På frågan om en så illa skött polisutredning kan förekomma även i dag? Svarade han ja och nämnde terrorbrott. Troligen tänkte han på sin klient Julian Assange som är anklagad för terrorbrott av USA.
Som av en händelse meddelar åklagare Marianne Ny att hon lägger ner åtalet mot Julian Assange som också är en stor rättsskandal. Dessutom med politiskt inslag styrt från Washington.
Julian Assange avslöjade som bekant USA, NATO och de allierades hänsynslösa krig med hundratusentals oskyldiga dödade i Mellanöstern. Ett orättfärdigt krig som också Sverige lät sig dras in.

Rune Lanestrand

4 Responses to Rättsrötan växer i Kevinfallet i Arvika

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Mordet på Kevin visar sig också ha en politisk dimension som det mesta här i världen. Det har framkommit att justitieminister Laila Freivalds tog kontakt med mordutredningen och följde den nog. Regeringen var bekymrad över att flyktingar från Bosnien som var placerade i Dottevik skulle få skulden. Och att det då skulle kunna påverka riksdagsvalet 1998..Efter valet togs ingen kontakt med utredningen.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Roligt att läsa Ditt inlägg idag! Som Du ju vet, har Du en kompanjon i mig! För att vara man har Du en ganska flexibel hjärna och dessutom – som gammal journalist – är Du kapabel att använda det svenska språket korrekt! Som gammal humanist och lingvist blir jag glad över detta!
  Vi svenskar är för närvarande – med all sannolikhet – jordens dummaste folk: lättlurade, imponerade av pengar och makt och helt ansvarslösa inför oss själva och världen i övrigt!
  Vi finnar oss i vilka manipulationer som helst – bara vi kan skylla på någon annan!

  Gilla

 3. Anne Ringborg skriver:

  visst behöver vi Rune!

  Gilla

 4. Kristina Magnusson skriver:

  Rune Lanestrand riktar så gott som alltid in sin indignation på exakt rätt saker i det ”sneda” samhället. Klart och redigt och med för sammanhanget fylliga och relevanta fakta. En konst inte alla av oss klarar av. Det är lätt att man ”drunknar” i sin egen vrede.

  Jag läser Rune Lanestrands blogg med stor behållning. Må den
  aldrig upphöra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: