Skulle inte gå på Friends Arena

 för att se matchen mellan Manchester United och Ajax. Det är en högriskmatch inte minst efter nattens fruktansvärda terrordåd i Manchester.

Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska fotbollsförbundet, säger till TT att han är trygg med säkerhetsarbetet inför finalen.
– Rent säkerhetsmässigt är det, tyvärr, så att det här är den typ av händelse som vi har planerat för, och den planeringen ligger kvar. Vi känner oss trygga i det, även om det är så outsägligt sorgligt att det inträffar. Men det är inte så att vi vaknat upp på morgonen och känner ”hur gör vi nu?” utan snarare att vi ligger rätt i vår planering, säger Fredman.
Att invagga folk i att man kan vara trygg i Friends Arena i morgon kväll är att lura allmänheten. Elitidrotten, inte minst fotbollen, som producerar spelande lyxmiljonärer, är en global storindustri som har spårat ur och därför måste Fredman hyckla på det här sättet.
Det gäller pengar, avkastningen till aktieägare i de storbolag som äger klubbarna som lika gärna investerar i medicin- giftindustri eller krigsindustrin.
Friends Arena är lika ”säker” som Arenan var i Manchester där man vidtagit extrema säkerhetsåtgärden. Det räcker med några kraftiga smällare utanför Arenan för att kaos ska utbryta och katastrofen är ett faktum.

Rune Lanestrand

3 Responses to Skulle inte gå på Friends Arena

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Våra domstolar har sina brister men vi stenar inte kvinnor för att de blivit våldtagna eller piskar män som går och håller varandra i handen. Nu senast i Indonesien med 85 piskrapp på offentlig plats under jubel från den muslimska publiken som skränade:Slå hårdare!

  Gilla

 2. Monica Dahlby skriver:

  Lägg märke till datum som dessa saker händer på.

  Den 22 i månaden var gång om jag inte sett fel.

  md

  ________________________________

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Finalen på Friends Arena har efter terrordådet i Manchester mist sin glans säger Ajax-chefen Peter Botz.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: