Statlig myndighet hjälper andra länder spionera på Sverige.

USA, Ryssland och andra länder kan drastiskt minska sin spionpersonal på ambassaderna. För det otänkbara har hänt.
Transportstyrelsen har med regeringens goda minne utlämnat ytterst hemligt material om försvaret, säkerhetspolisen, namn på stridspiloter och t o m det svenska kontraspionaget.
Alla dessa uppgifter finns i cyberrymden sedan Trafiksäkerhetsverket gjort en  IT-upphandling av IBM där icke säkerhetskontrollerad personal i Östeuropa fått ansvar för Transportstyrelsens databas. Även med information om alla fordon i Sverige – även polisens och militärens.
Däremot har regeringen varit duktiga på att hemlighålla denna spionaffär som inte på minsta sätt kan jämföras med vad enskilda spioner som Stig Wennerström och Sture Bergling åstadkom för skada på svensk försvar.
Om inte Alliansen nu kräver regeringens avgång vad ska då hända för ett misstroendevotum? IT-skandalen som gett internationellt eko är ännu bara i sin linda. Det kommer säkert att framkomma ytterligare häpnadsväckande detaljer.
Frågan är om inte Alliansen har varit informerad genom DÖ-partiernas hemlighållna interna samtalsgrupp. För trots lite skrammel så har Alliansen bara använt hartassen. Och Alliansens politiska joker, centerns partiledare Annie Lööf ligger oroväckande lågt.

Rune Lanestrand

9 Responses to Statlig myndighet hjälper andra länder spionera på Sverige.

 1. Lars W skriver:

  ”Palme var övertygad om att det var en nackdel för Sverige att gå med i EU (EG). Han var stark motståndare till en privatisering av den offentliga sektorn. (Givetvis hänger dessa saker ihop för den som har ögon att se med) Innan han mördades var det inte mycket diskussion, men bara ett och ett halvt år efter mordet vände opinionen både i EU-frågan och beträffande privatisering. Palme var en mycket stark personlighet och han påverkade många.

  Man bör ställa sig frågan hur det hade sett ut idag i Sverige om han inte blivit mördad. Vi kanske inte ens hade varit med i EU.” http://lege.net/politiken.biz/komplott.htm

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Palme hade flera bottnar. Han var slug och taktisk. Jag tog initiativ till Nej till EU-rörelsen och följde Palmes agerande noga.Vi hade inflytelserika socialdemokrater som medlemmar i gruppen från start som såg hur Palme utåt var emot men internt i den innersta kretsen var han för svenskt medlemsskap i EU. Jag har sett ett hemligstämplat protokoll där Palme med en liten grupp statsråd, med bl a Feldt som var pådrivande och ambassadörerna i Bryssel, Moskva och, USA, la upp strategin för att få med sig hela partiet på sin EU-linje som syftade till medlemskap i Unionen.

   Gilla

 2. Anonym skriver:

  Kära Rune!
  Är det inte på tiden att vi inser att allting runt oss kan vara slut inom en timme?
  Hellre gläds jag åt den timmen i frihet än att hoppas på någon ledare i vår tid!
  Eva

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   För min del är det glädjen över att odla tillsammans med min livskamrat Kristina som håller gnistan levande. Att inte ge upp för maktens ständiga svek.

   Gilla

 3. hllviken skriver:

  Gilla

 4. Ingeborg skriver:

  http://soldatmamma.blogspot.se/2017/07/alliansen-ligger-i-hangmattan-2018.html

  Så här skriver man på bloggen Soldatmamma:
  Alliansen ligger i hängmattan:
  En kommentar: GD Maria Ågren hade bara arbetat en (1) månad på Transportstyrelsen då hon i april 2015 skrev under en upphandling som startats 2013 av regeringen Reinfeldt. Det är inte Maria Ågren som gjorde upphandlingen utan den förre GD:n Staffan Widlert, teknologie doktor. Han ”minns inte” om man tog hänsyn till säkerhetsaspekten under upphandlingsarbetet. Hela inlägget

  Gilla

 5. Lars W skriver:

  Det var Alliansregeringen som som på sin tid beslutade om bildandet av Transportstyrelsen och att dess IT-verksamhet skulle ”privatiseras”. Nuvarande regering fick mycket att städa upp, på många områden.

  Gilla

  • Lars W skriver:

   Tilläggas kan att Ryssland vet allt de behöver veta om Sverige. De har tillgång till Google Maps. Ryssland har inget som helst intresse av att invadera eller ens känna till hur Sveriges institutioner är uppbyggda, eller snarare raserade av Alliansregeringen.

   Däremot märker vi att USA har ökat sin aktivitet i vårt närområde och därmed destabiliserat freden i Europa. NATO, som i praktiken fungerar som Europaunionens krigsmaskin, för med sig ett starkt försämrat säkerhetsläge i Östersjöområdet (vilket INTE är en del av Atlanten!). USA har t o m inbjudits att fälla ”smutsiga bomber” i Sveriges viktigaste dricksvattentäkt Vättern, men det blev visst avstyrt av den nuvarande regeringen.

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Regeringen valde att inte informera vare sig riksdagen eller utrikesutskottet. Fredrik Reinfeldt ska ha satt sitt namn under det ödesdigra beslutet att upphandla IT-tjänsten privat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: