Den offentliga lögnen om Transport-styrelsens it-läckor når nya höjder

 

Det är en mängd register som nu ligger i cyberrymden och som ingen längre vet hur många som kan se dem. Det är följande register som läckt ut: Svenska aktiva stridspiloters hemadresser, under förutsättningen att de även har civila flygcertifikat. Register över militära fordon.
Två av polisens hemliga nätverk. Dessutom kunde datatekniker i Serbien följa trafik mellan Transportstyrelsen och 34 svenska myndigheter, på det extra säkra nätverket Swedish Government Secure Internet (SGSI).
Svenska hemliga agenters identiteter kan ha röjts. Det är personer som arbetar för polisen, säkerhetspolisen Säpo och försvarsmakten.
Register över broar, vägar och hamnar. Och hela svenska körkortsregistret, med foto. Och att detta säkerhetspolitiska haveri har stärkt statsministern försöker media med sin  propaganda inbilla svenska folket.
Rapport, Aktuellt, tv4, Dagens eko, Dagens Nyheter och övriga drakar prisade  statsministern för hur duktigt han skötte presskonferensen med ombildningen av regeringen. I varje sändning från morron till kväll i flera dagar hamrades detta budskap in.
Glömt var den oreparerbara läckan av ytterst hemliga försvarshandlingar till främmande makt.
Därefter gör Public service en lämplig opinionsundersökning som visar att Löfven stärkt sin ställning. En lika stor skandal till och lydmedia kommer i sin propaganda-journalistisk kunna visa att Löfven ytterligare stärkt sin position. Som sedan också upprepas till leda.
Det är bara i länder där medierna förnedrar sig och kryper för makten som detta kan hända.
Den offentliga lögnen når oanade nya höjder när Transportstyrelsens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam på sin presskonferens i Rosenbad helt ogenerat påstår – att det  finns  inga indikationer på  att information spridits på ett otillbörligt sätt.

Rune Lanestrand

 

2 Responses to Den offentliga lögnen om Transport-styrelsens it-läckor når nya höjder

 1. Ingeborg skriver:

  https://parnassen.wordpress.com/2017/07/30/snart-ar-nationen-sverige-ett-minne-blott/

  Snart är nationen Sverige ett minne blott!
  I och med IT-läckan är Sverige genomlyst som en räka. Bra för NATO som äger Sverige

  Gilla

 2. Medier? Alla är de statens propaganda maskin exakt som i forna Sovjet och dagens Kina. Det finns inga obundna eller fria medier längre. Måste poängteras så alla har förstått. Detta gäller alla statliga myndigheter som Rättsväsendet och Polis de arbetar alla till 100% för statens säkerhet och belönas därefter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: