Stenkastning mot blåljuspersonal nu i Uddevalla

Tre larm om bränder kom in till räddningstjänsten i Uddevalla under natten till onsdag. Efter avslutad insats så attackerades personalen med stenar som ett gäng ungdomar  kastat. Det är andra natten i rad som blåljuspersonal blivit attackerade med sten.

Redan under natten till tisdagen blev blåljuspersonalen utsatta för stenkastning i invandrartäta området Dalaberg i Uddevalla.
Det första larmet gällde en moped som brann och sedan bråte som brann på en bro. Det sista larmet ska ha gällt en bilbrand.
– Vi ser allvarligt på det här, det är första gången vi i Uddevalla råkar ut för stenkastning, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.
Det är ingen tillfällighet att detta sker i Uddevalla där kommunledningen stolt talat om hur många nyanlända de tar emot. Särskilt ledningen för centerpartiet i Uddevalla som med råge följer sin partiledare Annie Lööf:s orealistiska invandringspolitik. Det moderata kommunalrådet har inte velat vara sämre utan försökt leva upp till Reinfeldts tal om den humana stormakten Sverige.
Nu sitter DÖ-partiernas kommunalråd och trycker i Stadshuset och vet inte vad de ska svara uddevallaborna som blir mer och mer oroliga över vad som sker med deras gamla fina Uddevalla.
2015 kom den första chocken av det beryktade trippelmordet i Uddevalla. Offren var Alaa Farraj, 21, Rawand Aziz, 22, och hans 18-åriga svenska flickvän.
Alaa Farraj hade skjutits med fyra skott och likaså Rawand Aziz, varav tre i huvudet eller halsen. Kvinnan har skjutits med ett skott i huvudet.
Andra generationen invandrare uppväxta på Dalaberg som utförde det bestialiska mordet var brödraparet Mark Saliba, 23, och hans ett år yngre bror Martin Saliba. Knarkhandel var inblandat och både gärningsmän och offren kände varandra.

Rune Lanestrand

3 Responses to Stenkastning mot blåljuspersonal nu i Uddevalla

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Hörde vänsterpartisten Evy Gahnström i Radio Väst försöka ursäkta stenkastarna med den höga arbetslösheten i området. Kommunen har satsat miljoner extra på det här området. Senast 20 miljoner för att minska ungdomsarbetslösheten. Vilken tydligen inte hjälper.
    Trots alla projekt för miljoner i området är det så stökigt att ungdomsgården, p g a skadegörelse, inte kan hållas öppen på kvällarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: