Märklig uppgörelse mellan s, m och c

om försvaret. Varför det? Jo, därför att m och c samtidigt vill avsätta Peter Hultqvist så snart riksdagen samlas. De gör alltså upp med en person som de saknar allt förtroende för.
Camilla Kvartoft som är en ljusglimt inom public service tog upp detta i Gomorron Sverige som annars stryker s-ministrar och höga makthavare medhårs.
Kvartoft grillade både Hans Wallmark och Peter Hultkvist som trots sin inlärda svada inte på ett begripligt sätt kunde förklara hur de kunde handla så inkonsekvent.
Hon ifrågasatte också Hultqvists obegripliga försvar för att han inte informerade statsministern om skandalen inom Transportstyrelsen som läckt ut hemliga uppgifter om försvaret.
Som jag skrivit tidigare har statsministern varit informerad från dag ett. Allt annat är bara ett påhitt för att rädda Stefan Löfven och regeringen. Och den veliga Alliansen spelar med i detta förnedrande politiska spel.
Uppgörelsen skadar förtroendet för riksdag och regering ytterligare i försvarsfrågan. Inte minst genom Värdlandsavtalet som ökar risken för att Sverige dras in i ordkriget mellan USA och Ryssland.

Rune Lanestrand

2 Responses to Märklig uppgörelse mellan s, m och c

 1. Anonym skriver:

  Det är väl en deal mellan sossar och högern? Det är väl sättet att rädda hultqvist som nu sossar och högern krigsrustar hysteriskt och därför blir det inget missförtroenderöstande mot hultqvist?

  Läs detta Rune:
  http://schlaug.blogspot.se/2017/08/later-som-bush-hotar-som-putin.html

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Rätt!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: