Therese Johaug är orättvist behandlad – bojkotta Olympiaden

Hon har redan varit avstängd snart ett år medan Idrottens skiljedomstol CAS har tagit hela sommaren på sig för att komma fram till ett beslut.
Det har blivit många gästnätter och lyxiga middagar på de flottaste hotellen i Lausanne i  OlympiadenSchweiz för de korrumperade ledamöterna i CAS.
Ett beslut som är helt orättvist anser jag. Andra som själva har köpt samma salva, som Johaug rekommenderades av sin läkare och tog i god tro, har fått betydligt lägre straff.
Jag är lika f-d som den norske programledaren Hallvard Flatland som föreslår att norska skidåkare ska som protest bojkotta Olympiaden 2018.
Det tycker jag att svenska skidåkare i solidaritet med den misshandlade Johaug också ska göra. Kanske följer fler länder efter.
Det blir en läxa för CAS som gjort allt för att krossa Johaug. Och som kanske kan leda till en upprensning i skidträsket inom sportens toppbyråkrati där andra än sportsliga skäl bestämmer domarna.

Rune Lanestrand

3 Responses to Therese Johaug är orättvist behandlad – bojkotta Olympiaden

 1. hllviken skriver:

  Reglerna behöver ses över.

  Vanliga stimulantia som kaffe och te räknas som doping!

  Gilla

 2. Håller med, men tror inte dagens unga idrottare har den lojaliteten kvar. För mycket i potten, mammon tog livet av lojaliteten. Numer fortsätter man jobba när någon omkommit på arbetsplatsen t.o.m..

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Det är vi kvinnor själva, som är för flata och fega! Varför ordnar vi inte våra egna skidlopp och låter männen åka för sig?
  Undrar
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: