Nu går inte ens patrullerande polis säker på gator och torg!

En polis har skadats vid Björns Trädgård i anslutning till Medborgarplatsen i Stockholm. Enligt vittnen är polisen knivhuggen.
En person är också gripen, skriver polisen på sin hemsida, men har ännu inte bekräftat att det är en polis.
Det är på Medborgarplatsen som de asylsökande ungdomar som fått avslag demonstrerar för amnesti. Och som fått uppmuntrande besök av både migrationsminister Helene Fritzon och Gustav Fridolin.
De gör sig här skyldiga till uppvigling vilket är straffbart. Undrar om de båda ministrarna begriper det?

Rune Lanestrand

10 Responses to Nu går inte ens patrullerande polis säker på gator och torg!

 1. Erling Hansen skriver:

  När en person har fått avslag på en asylansökan så är det det som gäller och inget annat,
  alltså att lämna landet.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Vid 21-tiden på torsdagen larmades räddningstjänst och polis till Gamlegårdsvägen i Malmö sedan två bilar stod i brand.
  Knappt tio minuter senare kom larm om en brand i ett fristående sophus på Sörbäcksgatan, som bara ligger några hundra meter från Gamlegårdsvägen rapporterar polisen på sin hemsida.
  När brandmännen inledde släckningsarbete på sophuset började personer i området kasta glasflaskor mot räddningstjänstens personal och fordon.
  Detta gjorde att brandmännen tvingades avbryta sitt arbete, vilket fick till följd att sophuset brann ner.
  När polisen kom till platsen utsattes även de för flaskkastning.
  Inte förrän ännu fler polispatruller anlänt och lyckats säkra området kunde branden släckas, men då var det redan försent.
  Men Carl Bildt framhärdar. – Sverige är ett välfungerande samhälle och vi har haft framgång i vår invandringspolitik, säger han till norska NRK i en kommentar till Sylvi Listhaugs besök i Rinkeby.

  Gilla

 3. Lars73 skriver:

  ”På grund av den stora muslimska invandringen till Sverige kan Sverige utgöra ett större hot mot Finland än Ryssland. Det skriver Paul Lillrank, professor vid institutionen för produktionsekonomi vid Aalto-universitetet, i HBL.”

  Tyvärr kan jag inte länka Rune men googla citatet ovanför så hittar du.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  En handgranat har detonerat utanför en restaurang på Stationsgatan i Märsta i Sigtuna kommun tidigt på lördagsmorgonen.
  – Det var skador på ett fönster men inga personskador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Den finska regeringen gör nu om lagstiftningen så att terrorister med dubbelt medborgarskap förlorar sitt finska medborgarskap.
  Beslutet är ett direkt svar på det islamistiska terrordådet i Åbo för ett par veckor sedan, där en marockansk invandrare som fått avslag på sin asylansökan skoningslöst högg ner flera personer. Enligt regeringen ska det också bli möjligt att ta så kallade riskgrupper i förvar. Personer som fått avslag på sin asylansökan ska ”hotbedömas” och om personen utgör en risk tas i förvar.

  Gilla

 6. larslindblog skriver:

  Det var enligt vittnen en Marockansk gangster….när svenska nattvandrare försökte schasa bort dessa våldsamma män. från centrla Sthlm..kom 100 poliser…för att punktmarkera SVENSKARNA…

  Gilla

 7. Camilla skriver:

  Nu blir jag faktiskt förbannad på dig!
  Jag var förbi på Medborgarplatsen någon dag, och talade med en trevlig afgansk ung man. Jag frågade om situationen i Afganistan, kriget mot terrorn, talibaner etc. Ett väldigt givande samtal! Man lär sig mer om utrikespolitik genom att tala med människor direkt, -än att titta på dessa meningslösa nyhetstrapporteringar vi har på våra svenska nyheter.

  Även hade jag vägarna förbi Medorgarplatsen idag, -och såg då att det var avspärrat. Jag frågade en polis, som sa att en polis blivit knivhuggen. Detta var vid Björns trädgård, och inte vid Medborgarhuset, där jag såg några afganer fortfarande sitta. Tack och lov! För jag blev oroiig innan, ifall det blivit något bråk i samband med de unga asylsökandes sittdemonstration.

  Blanda inte ihop korten, nu!
  Jag uppskattar annars att läsa dina analyser, Rune! Men, här uppfattar jag att du gör fel analys!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du får gärna ”Camilla” vara förbannad. Jag förstår så väl att du är förbannad för du tillhör tydligen de som går till Medborgarplatsen och uppmuntrar lagbrytarna att kräva amnesti.
   Skulle de få igenom det så har vi omgående enorm invasion som vi sett tidigare.
   Vi har olika uppfattningar och det är ok. Men vill du diskutera mer så fega inte utan sätt ut ditt namn och våga står för dina åsikter.

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Den person som häktats för knivdådet mot en polis vid Medborgarplatsen tycks vara afghan. Han talar dari, ett av huvudspråken i Afghanistan.
   Enligt åklagarens presstalesman Robin Simonsson heter han Hussaini Mohammad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: