Vapen och skottsäkra västar vid begravningar i mångkulturella Malmö

Man kan inte tro det är sant. Är detta Sverige? Jo dessvärre. För nu berättar anställda inom kyrkan i Malmö att de känner oro inför beväpnade personer i deras lokaler. Gäster vid begravningar bär enligt dem ibland skottsäkra västar och vapen.

– Det är förskräckligt, kyrkogårdar borde vara fredade områden, säger Sven-Erik Aspeklev, kyrkogårdschef i Malmö, som uppger att det i år rör sig om en handfull begravningsföljen som varit beväpnande under ceremonierna i kyrkan.

Kyrkogårdsförvaltningen måste nu upphandla en utbildning för samtliga av deras 230 anställda i Malmö. Personal får redan nu råd om att hålla sig undan från begravningsföljen som är beväpnade och uppmanas lämna platsen om de upplever situationen som hotfull.

Senast i går i partiledardebatten upprepade statsminister Stefan Löfven, med instämmande nickningar från Jonas Sjöstedt v och Gustav Fridolin mp, att det är tryggt i Sverige. Medan verkligheten tyvärr talar ett helt annat språk.

Rune Lanestrand

6 Responses to Vapen och skottsäkra västar vid begravningar i mångkulturella Malmö

 1. Janne skriver:

  Så blir det när svenska folket GILLAR stefan löfven
  Löfven har högst förtroende av alla partiledare
  http://www.friatider.se/l-fven-har-h-gst-f-rtroende-av-alla-partiledare

  Herregud säger man bara..

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Trots att begravningsgäster vid flera tillfällen även burit vapen synligt har kyrkoledningen i Malmö inte kallat på polis utan i stället bett personalen dra sig undan.
  Detta säger mycket om hur Svenska kyrkan, inte bara centralt, utan även ute i vissa församlingar ockuperats av pk-folk som inte vill låtsas om det elände som massinvandringen medfört.

  Gilla

 3. Marianne Lindstedt skriver:

  Man vet inte vad man ska tro. Hur kan detta vara möjligt i vårt fina land. Det händer hela tiden otrevliga händelser. Varje morgon då man sätter på radion känner man hopplöshet.Hur kommer det att bli i framtiden har svårt att känna tillit till någon längre. Är alltid beredd på det värsta. Snart kanske man måste ha skottsäker väst på sig när man går ut.!!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är ingen tröst. Men det är många, många som känner oro, precis som du, över att rättssamhället tvingas backa hela tiden. Eftersom riksdag och regering fortfarande tycks tro på Reinfeldts fantasidröm om Sverige som en ”humanitär stormakt”. Och att alla migrationsproblem löser sig bara man inte diskuterar det öppet och utan självpåtagen censur.

   Gilla

 4. Conny Lundberg skriver:

  Tryggt, jo tjosan! Allting är ju relativt, så tryggt kan man ju anse att det är om man jämför med de krigshärdar i Syrien där IS härjar 😉
  Den sittande regeringen har, verkar det, ingen egentlig motivation att åtgärda de enorma säkerhetsproblem som Sverige har i o m att ju fler invandrare, ju fler som kommer att rösta på den sittande regeringen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: