Förnedrings-tv slår nya rekord i programmet Allt för Sverige

Eftersom jag är intresserad av släktforskning och historia tänkte jag ge programmet en ny chans då jag slutade titta efter ett par inslag förra året.
Det började så bra med en historisk tillbakablick på hur nöd och fattigdom i Sverige ledde till den stora emigrationen till Amerika.
Men mina förhoppningar kom på skam. Det är samma upplägg med fåniga tävlingar, känslostormar som ibland verkar vara regisserade och utslagning av deltagarna.
Obegripligt att svt:s ledning har kunnat så totalt förstöra ett bra koncept, ursprungligen från Norge som också hade en stor emigration till USA.
Varför ska dessa seriösa svenskättlingar som med största allvar har förberett sig för att möta sina rötter i Sverige behandlas som barn. Varför i herrans namn ska de tvingas förnedra sig och delta i tävlingar som är så barnsliga att det är genant att beskriva dem.
Tävlingen gick ut på att ur en glasburk fylld med hallonbåtar på kort tid hitta de få svarta som också fanns i burken.
I en annan tävling skulle deltagarna med en gaffel i munnen plocka upp sillbitar ur en burk och lägga på en tallrik, de skulle kleta med kaviar, stapla hårt bröd och så snabbt som möjligt sätta i sig en knäckeskiva.
Men nu kommer det värsta. Deltagarna ska kasta hästsko. Jag tror inte mina ögon när de i stället för hästsko ska kasta falukorvsringar. Mat är för mig heligt. Och mina tankar går direkt till de miljoner barn som varje år dör av svält i världen.
Som om inte detta vore nog så ska den fullkomligt omdömeslöse Anders Lundins svensklektion gå till tv-historien med ett av de mest vulgära inslagen någonsin. Han påstår att svenskarna inte vågar tala med varandra och i stället skriver hatlappar till varandra, t ex i tvättstugan. Därefter uppmanas svenskättlingarna att skriva sådana hatlappar på svenska. För ändamålet delar då Lundin ut en lista med de grövsta och mest avskyvärda fula ord som ”eleverna” ska använda.
Anders Lundin flabbar och läser sedan upp de mest gräsliga bidragen. Ju grövre och äckliga dess bättre tycker Lundin. Det är så grovt och motbjudande att jag vill inte återge dem. De stackars deltagarna begrep naturligtvis inte själva vad de skrivit.
Hur kan svt, vårt ”eget” public service förnedra sig själva, svenska folket och de hitresta svenskättlingarna? Det är för mig fullkomligt obegripligt. Snacka om att sprida en negativ och falsk bild av Sverige.

Rune Lanestrand

 

11 Responses to Förnedrings-tv slår nya rekord i programmet Allt för Sverige

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Anders Björkmans reportage i Aftonbladet, från utdelningen av Kristallen 1917, kanske förklarar en del av det frånvarande omdömet i Allt för Sverige:
  ”Kattis Ahlström var lugn och avslappnad programledare, sjöng och spelade cello. Men galan var lång, det märktes på publiken, som blev allt sorligare vid middagsborden medan de hällde upp sista skumpan.
  Bladigast pristagare på scen var gänget från dokusåpan ”Allt för Sverige” med Anders Lundin i spetsen. De hade börjat tidigt”.

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Håller med dig i varenda bokstav.
  För att ytterligare förstärka förnedringen av det svenska folket, så rekommenderar jag att du (mot din vilja förstås), slår dig ner och tittar på svenska Hollywood-fruar. Där når förnedringen ytterligare en gräns mot svenska kvinnor, för att inte tala om det människoförakt de uttalar. Ex. Finfolket ska inte behöva besudlas med att ha ”vanligt” folk inom synfältet. Tjänarna ska avskiljas, som i detta fall, med en panelvägg, så att de inte syns.
  Jag skäms som en hund i TV-soffan men klarar iaf att titta på halva programmet innan jag kräks.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har bara sett reklamsnuttar för svenska Hollywoodfruar. Men jag ska på din inrådan ta en titt på eländet.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Om du vill se programmet finns det här. https://www.svtplay.se/allt-for-sverige. Om du inte vill se hela programmet är det bara att klicka fram till Lundins värsta grovheter.

  Gilla

 4. Conny Lundberg skriver:

  Det mest intressanta är ju att det så gott som alltid är svenskar som skall förnedras, ”den förhatlige vite mannen”, som sägs vara roten till allt ont som sker i världen idag enligt vissa feminister.

  Gilla

  • Lars W skriver:

   Den vite mannen har gjort mycket gott och mycket ont. Se på de män som följde i spåren av Columbus upptäcktsresa. Många gjorde gott men alltför många ville berika sig i ”Nya världen”. Columbus enda ambition var att finna sjövägen till Indien västerut. Conquistadorerna som följde i hans spår ville bara berika sig.

   Framlidne Martin Allwood uttryckte sig fyndigt: ”1492 upptäckte indianerna Columbus”

   Gilla

   • hllviken skriver:

    Det är medvetet otydligt med ”den vite mannen” –

    ljus hy har en del asiatiska grupper, askenazijudar, slaver, germaner och en del muslimer från mellanöstern.

    Är det inte underförstått att det är germaner som ska kritiseras?

    Fenicier (hebreískt folkslag) ägde slavskeppen och kammade hem vinsterna. Muslimer i Nordafrika tillfångatog svarta och sålde dem till fenicierna.

    Germaner tillfångatogs i Nordafrika och hölls som gisslan för att utpressa pengar i deras hemländer. (Finns belagt sedan 1500-talet).

    Hela världens media domineras av en superrik etnisk grupp…

    Gilla

 5. Lars W skriver:

  Jag såg inte programmet men kan ana att även jag skulle reagera. Programmet bör handla om att söka sina rötter – ingenting annat.

  Att de använde falukorvsringar istället för hästskor vid hästskokastning kanske jag skulle ha reagerat negativt mot om det hade skett på den äkta falukorvens tid, då den bestod av endast nötkött.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Oavsett innehållet i falukorvsringen så är det helt oacceptabelt att använda den som leksak. Filmen ses i många länder. Inte bara i Sverige och USA. Vilka signaler sänder inte denna vulgära matskändning. Jo Sverige är så rikt att de kastar hästsko med Falukorv. Inte undra på att de kan ta emot så många flyktingar. Dit ska vi söka oss. Vad de som ser inte vet. Att i många kommuner anser man sig inte ens ha råd att servera falukorv. Utan ett närmast oätligt substitut som faluring och liknande. Jag har smakat på den plastförpackade maten hemtjänsten skickade hem till en släkting.

   Gilla

 6. Håller helt med , har slutat att titta på det programmet intresserar mig inte längre. Vilket slog mig häromdagen vad är det som hänt i media på något vis känner jag mig vilseledd. Gäller fler program på TV. En del har blivit manipulerande på ett sätt så det blir inte underhållande längre.

  Gilla

 7. Ann-Christin Bogren skriver:

  Du har så rätt. Vad ska dessa trevliga, gediget nyfikna människor tro om svenskarna. Hoppas de träffar lite vanliga, goa släktingar i programmet som kan ge dem en nyanserad bild av Sverige och svenskarna. Fördomar har vi tillräckligt mycket av i samhället ändå utan att SVT ska bygga upp ändå mera i sina program.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: