Miljöpartiet har än en gång lyckats ödelägga en reglerad flyktingpolitik

när man lyckades öppna upp för ett nytt asylskäl för ensamkommande.
Den här indirekta amnestin sänder helt felaktiga signaler ut i världen: I Sverige får man stanna om man ljuger och är högljudd så kan man demonstrera sig till uppehållstillstånd.
Beslutet kommer att få oerhört negativa konsekvenser då Sverige vid nästa flyktingvåg blir lika utsatt som 2014.
Och detta i ett läge där Sverige redan har enorma problem med en totalhavererad migration – och integrationspolitik. Närmast rättslösa ”utanförskapsområden” gängkriminalitet, öppen handel med droger, hot och angrepp på enskilda poliser och åklagare. Upprepade sprängningar vid polisstationer och dödsskjutningar nästan varje dygn.
Trots beslutet som miljöpartiet gläder sig så över är flyktingdemonstranterna inte alls nöjda. Så det är inte svårt att föreställa sig nya och större demonstrationer när de tillfälliga uppehållstillstånden går ut.
Den rödgröna regeringens beslut, hårt uppbackat av centerledaren Annie Lööf och vänsterpartiet, har i princip omöjliggjort en reglerad och rättssäker framtida flyktingpolitik. Arma Sverige!

Rune Lanestrand

5 Responses to Miljöpartiet har än en gång lyckats ödelägga en reglerad flyktingpolitik

 1. Rune Lanestrand skriver:

  -Det var staten, det vill säga regering och riksdag, som fattade alla besluten från 2011 och framöver om att Sveriges invandringspolitik skulle höra till den mest generösa inom EU.
  Då håller det inte, att som nu, dumpa bostadsfrågan på kommunerna, skriver Kjell-Olof Feldt i Expressen.
  -Den som är ansvarig för ett politiskt beslut också måste ta ansvar för beslutets konsekvenser. Och det var staten, det vill säga regering och riksdag, som fattade alla besluten från 2011 och framöver om att Sveriges invandringspolitik skulle höra till den mest generösa inom EU, efter Tyskland.
  Det enda som beslutsfattarna sa om konsekvenserna före november 2015 var att Sverige var ett rikt land och hade utrymme och välfärd nog för att välkomna alla som flydde hit och fick asyl skriver Feldt vidare.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Nattens ”skörd” är en död och en svårt skadad vid skottlossning i mångkulturella Malmö. En död och en svårt skadad vid Knivbråk i Falun. Rapporteras rutinmässigt som något helt naturligt i media. Helt förskräckligt!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Nattens ”skörd” är en död och en svårt skadad vid skottlossning i mångkulturella Malmö. En död och en svårt skadad vid Knivbråk i Falun. Rapporteras rutinmässigt som något helt naturligt i media. Helt förskräckligt!
  Den politiska psykopaten Fredrik Reinfeldt anser att ökad invandring gör Sverige säkrare.

  Gilla

 4. Kenth Johansson skriver:

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Polisens kostnader för afghanernas demonstration/sittstrejk som pågick i 2,5 månaders gick på 1,3 mkr bara i övertid för tjänstgörande poliser.
  Den totala kostnaden för kampanjen är omöjlig att beräkna säger polisen. Men den tog stora resurser från andra mer angelägna uppgifter i en tid då polisens bristande resurser gör att även utredningar för mord och våldtäkter samlas på hög.
  Även personer som uppehåller sig i landet utan uppehållstillstånd deltog i kampanjen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: