Svenska Kyrkan undergräver sig själv

Ledningen i Svenska kyrkan visar att man tappat all kontakt med verkligheten när man i ett nytt Julupprop uppmanar politikerna att ta emot fler flyktingar. Och detta i ett läge där migrationspolitiken misslyckats totalt. Redan fjolårets Julupprop blev ett stort misslyckande.
Vi måste först ta hand om alla dem som kommit och få slut på det växande våldet som skördar nya offer varje natt. Juluppropet borde i stället inriktas på att samla in medel för att satsa på dessa områden där polisen nu varnar kvinnor för att gå ut efter mörkrets inbrott. Så långt har det alltså gått i den humanitära stormakten Sverige.
Såg på tv att ärkebiskop Antje Jackelén den är gången skickade fram biskop Anders Arborelius för att propagera för Juluppropet. Han är inte särskilt trovärdig då han talar i egen sak.
Den snabba tillväxten i Katolska kyrkan beror just på den stora invandringen. Arborelius går också emot sin egen påve som har uttalat sin förståelse för en mer restrektiv flyktingpolitik då den på sikt gör mer skada än nytta.
Sverige fick redan 2015 hård kritik från FN:s flyktingkommission för att man inte innan asylprocessen inleddes tog reda på om ensamkommande barn hade någon familj. På så sätt har Sverige genom att bryta mot asyllagen bidragit till att splittra familjer.
Det är ingen tillfällighet att Svenska Kyrkan vill öka invandringen då kyrkans högsta ledning har infiltrerats av en ateistisk rödgrön vänsterallians som stöds av centerns ledamöter i Kyrkostyrelsen. Den har fullt stöd av ärkebiskop Antje Jackelén och av höga tjänstemän på kyrkans centrala kansli i Uppsala. Får denna mäktiga lobby fortsätta härja fritt kommer Svenska Kyrkan att tappa ännu fler medlemmar.

Rune Lanestrand

11 Responses to Svenska Kyrkan undergräver sig själv

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Den blinda ärkebiskopen Antje Jackélen skriver i Svenska Dagbladet att det är mediedebatten som undergräver förtroendet för Kyrkan. Hon har inte förstått någonting. Då det är hennes vänsterextrema politiseringen av Svenska Kyrkan som skrämmer bort medlemmarna.

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  https://anthropocene.live/2017/12/25/en-liten-julbetraktelse/
  En bra artikel om Svenska kyrkan och vart den är på väg.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Nu är det snart bara Annie Lööf, v och mp kvar som vill ta emot fler flyktingar när t o m finansminister Magdalena Andersson tycker det räcker nu.
  Gustav Fridolin och det vinbrässerade f d språkröret Per Gahrton rasar mot Andersson. Hennes och socialdemokraternas uppvaknande kommer tyvärr flera decennier för sent. Ärkebiskop Antje Jackelén sover fortfarande sin törnrosasömn. Eller är hennes hållning en kall beräknande strategi.

  Gilla

 4. Ingeborg skriver:

  Jag läser just nu en bok ”Priset” som handlar om hur de som varnar för den politiska utvecklingen har drabbats. Det är kusligt.
  Köp den och berätta för era vänner om den.

  https://morklaggning.wordpress.com/kop-boken-6/
  Priset – en ny bok med tolv berättelser om svensk repression. Den perfekta boken för dig som tror att vi har yttrandefrihet i Sverige och att pratet om en åsiktskorridor bara är nys.

  Gilla

 5. Olle Johansson skriver:

  Reblogga detta på Om Sverige NU och kommenterade:
  På vilket sätt för Svenska Kyrkan en ömsesidig transparent dialog med sina församlingsmedlemmarna mellan valdagrarna, om nu man vill utveckla Svenska Kyrkan som är en del av vår kultur och värdenorm i vårt samhälle?
  Kan eventuellt medlemstappet i Svenska Kyrkan bero på att man inte lyssnar på sin församlingsmedlemmar?
  Fråga gärna någon högre upp i hierakin av Svensk Kyrkan, som bord var på mer på ”golvet” bland sina församlingsmedlemmar och borde även synas på gator och torg för att fånga upp åsikter.
  Jag kom själv förbi nere i Tyskland, när man välkomnade en ny präst.
  Det var med all slags volksmusik med byns orkestermat och t.o.m. med öl/vin och mat direkt utanför kyrkan, där var alla åldra med från byn och prästen satt en lång stund och pratade med oss även som svenskar och inte församlingsmedlemmar.
  Det är ett tillfälle som vi aldrig glömmer.

  Gilla

 6. larslindblog skriver:

  Rysslands kyrkoledare ,Patriark Kirill sa i en intervju att Västeuropas enda möjlighet för att överleva är en stor repatriering av muhammedaner.
  Så anser även Ärkebiskopen av Warszawa och flera Ungerska biskopar.
  Många ledare i fd.Öst är kristna .
  Även Rysslands president P. säger sig vara avgjort kristen och president Putin deltager ofta i gudstjänster .
  Den som vill kan googla på Youtube – patriark kirill and putin.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är väl bara de partier som stod bakom Reinfeldts dröm Sverige som en humanitär stormakt som tror att man kan omvända muslimer till kristendom. Så vitt jag vet finns det inget exempel på detta i något land.
   Däremot finns det tyvärr många exempel på att det i muslimska länder ständigt pågår oroligheter och förtryck av kristna och andra minoriteter.
   Till detta kommer också det oförsonliga hatet, mellan shia och sunnimuslimer, som de också tagit med sig hit till Sverige.

   Gilla

 7. Conny Lundberg skriver:

  Utmärkt beskrivet, Rune! Sunt förnuft verkar vara en av de största bristvarorna i denna vår tid där man istället för att hjälpa agerar på ett sätt som förstör i en allt större omfattning.
  Allt detta pågår samtidigt som man smutskastar alla de som ser de katastrofala följderna av nuvarande politik.
  När allt man hela tider talar om är en expansion av det som orsakar all förödelse så verkar det uppenbart att man vill förstöra Sverige!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, inte har massinvandringen lett till ett bättre land utan tvärt om. Jag har funderat mycket över varför de så ”humanitära” ledarna både inom politik och kyrka vill förstöra vårt fina land. Våldet och upplösningen av rättssamhället har pågått länge. Så de kan ju inte skylla på att de inte visste vad deras beslut skulle leda till. Eller hur?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: