Ta upp det växande interna hotet på försvarskonferensen i Sälen

Återigen en natt med dödsskjutningar som är det vanliga budskapet i morgonnyheterna som svenska folket tvingas leva med. Denna gång i Stockholm och Malmö. Dessutom en knivskärning i Mölndal. I Malmö är den skjutna den tredje i samma familj som på ett år har skjutits. Mordet skedde på Per Albin Hanssons väg.

Det växande interna hotet är det som oroar och diskuteras bland gemene man.  Inte om Ryssland ska angripa Sverige som är det stora uppblåsta frågan när den politiska, militära och medieeliten samlas till Folk och Försvars konferens i Sälen.
En traditionell politisk taktik är att när makthavare känner att de inte längre har kontroll på situationen i sitt eget land  och folks missnöje hotar deras position skapar de en yttre fiende. Jag tror att Sverige är i den situationen i dag.
Situationen är ytterst allvarlig med ständiga dödsskjutningar, polisstationer som angrips med granater, så många våldtäkter att polisen inte hinner utreda och inte bara kvinnor drar sig för att gå ut på kvällar och nätter.
Det har även från politiskt håll talats om att sätta in militär i de värst utsatta områdena i våra förorter. För vakthållning i extrema situationer och som stöd för blåljuspersonal. Så varför inte ta upp det växande interna hotet i Sälen. Inte minst det latenta hotet från de 900 islamister som SÄPO har lokaliserat.
I år har USA:s sänt självaste NATO-chefen till konferensen som på nytt hotar Sverige om vi  håller fast vid ett i folkdjupet väl  förankrat ja till en kärnvapenfri värld. Jens Stoltenberg skulle i stället  kunna berätta om hur Norge genom en klok invandrings- och flyktingpolitik har undvikit den ohållbara situation Sverige har hamnat i.
Förslaget om att återinföra den tidigare Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar är bra. Den tog på sin tid upp en bred syn på rikets säkerhet. Under drygt 20 år var jag krigsplacerad  i Beredskapsnämnden och hade den funnits i dag hade man med säkerhet tagit upp det växande interna hotet mot trygghet och säkerhet. Vägledande för arbetet i nämnden  var vår alliansfrihet och diplomati i stället för dagens provocerande vapenskrammel ihop med NATO.
Moderatledare Ulf Kristersson hinner knappt kliva ur bilen i Sälen förrän han kräver att Sverige ska gå med i NATO. En sak är jag helt säker på; om Alliansen i höst går till val på att Sverige ska bli medlem i krigsmaskinen NATO så förlorar de valet.

Rune Lanestrand

10 Responses to Ta upp det växande interna hotet på försvarskonferensen i Sälen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En ny attack mot polishus i Malmö. Denna gång i Rosengård.

  Gilla

 2. olle skriver:

  Återigen det är alltid lättare att styra ett oupplyst folk.
  Man borde lärt sig något av vår historia, men makt och pengar ”BERUSAR”!!!!
  Tyvärr blir det fina ordet DEMOKRATI mer att liknas vid DEMOKRATUR !!!!

  NÄR SKALL VÅRA S.K. ”FOLKVALDA” BÖRJA FÖRA EN ÖMSESIDIG KONTINUERLIG MEDBORGARE DIOLOG MED SVENSK FOLKET, SOM ÄR VÄRT NAMNET MER ÄN NÅGON VECKA FÖRE VALDAGEN VART FJÄRDE ÅR ?????

  Gilla

 3. Jihadisterna är väl formade inte bara i sina hemländer utan även i de hem de fostrats i. Den aggressive Peter Hultqvist, har sina rötter i östra Finland. Ett Finland, som fick sitt oberoende av Leninregeringen, vann arbetarna parlamentsvalet och utropade en socialistisk republik 1918. De borgerliga gjorde revolt, och med hjälp av soldater från Tyskland, krossades den nya regeringen. Mer än 14 000 tillfångatagna arbetare arkebuserades. Ca 90 000 män, kvinnor och barn från arbetarklassen kastades i fängelser, där ca 30 000 dog. Jag är inte särskilt röd, men håller på att vi har en väl fungerande korspolitisk historia, som i dag är skändad. Demokratin , med neutraliteten fungerade , vi hade ett rätt bra liv, och var på rätt väg fram till 70-talet. I dag är det politisk bolagsfascism.som prioriteras. För att förenkla detta, gäller det att sära människor till solitärer. PH-s mygel med USA/Nato, ser man på plötslig förstärkning av vägar, och lokalisering av malplacerade varuhus.
  Det är i dessa varuhus vi kommer att placeras när överhetens efterlängtade krig drar igång.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Islamister och återvändande IS-krigare är väl organiserade. Trots en skärpning av flyktingpolitiken fylls det hela tiden på med nya presumtiva terrorister.
   Ser till min överraskning att det interna säkerhetsproblemet tas upp på Sälenkonferensen.
   Ska bli intressant att följa. Ska politikerna äntligen ta sitt ansvar och inte lägga allt ansvar på polisen?

   Gilla

 4. Olle Johansson skriver:

  Det finns många motargument för alla våra svenska ”PIRUETT DANSARE” som står på tå för USA/NATO, som är världspolis och ställer till det och skapar konflikter överallt i världen.

  OK det gynnar USAs egen VAPENINDUSTRI och även Sveriges.
  Precis som när LÖVEN och WALLENBERG besökte Saudiarabien.

  Man borde lärt sig något av vår historia, men makt och pengar ”BERUSAR”!!!!

  http://omsverigenu.blogspot.se/search/label/NATO

  Gilla

 5. Olle Johansson skriver:

  Något för MSM media i Sverige och även Public Service att skiva om, men det är alltid lättare att styra ett oupplyst folk.

  Gilla

 6. Olle Johansson skriver:

  Reblogga detta på Om Sverige NU och kommenterade:
  Något för MSM media i Sverige och även Public Service att skiva om, men det är alltid lättare att styra ett oupplyst folk.

  Gilla

 7. richardlindlind5 skriver:

  Ryssland har inte på något vis hotat Sverige .Det är tvärtom svenska politiker som öser okvädningsord och förödmjukelser över den Ryska ledningen. Provocerar faktiskt !

  Gilla

  • Lars skriver:

   Exakt, det är helt vansinnigt vad man håller på men som Rune säger citat” En traditionell politisk taktik är att när makthavare känner att de inte längre har kontroll på situationen i sitt eget land och folks missnöje hotar deras position skapar de en yttre fiende. Jag tror att Sverige är i den situationen i dag” slutcitat.

   men var i jössenamn är journalisterna? Nej finns inte, dem är istället maktens springpojkar i propagandakampanjen.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Ja var är media? Jo, istället för att analysera sprider de propaganda för en svensk NATO-anslutning och hetsar mot det så rysligt farliga Ryssland.
    Tre av riksdagens mest notoriska krigstuppar Hans Wallmark m, Allan Vidman lib och Mikael Oscarsson kd är populära och blir med public service i spetsen ständigt intervjuade. Oscarsson som tillhör ett kristet parti tycks också själva f-n ha flugit i.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: