Miljöpartiet är inte något miljöparti.

Det definitiva beviset för detta framkom när Sverige i EU röstade för fortsatt användning av växtgiftet glyfosat. Detta trots att glyfosat av WHO, världshälsoorganisationen, klassats som förmodat cancerogent.
Frankrike förbjuder det och även delstaten Kalifornien med sina 40 miljoner invånare. Flera länder i EU har förbjudit glyfosat. När frågan först var uppe till beslut i EU ville Sverige först förlänga dispensen för glyfosat 10 år. Beslutet blev på fem år.
Sveriges linje förbereddes i regeringen av miljöminister Karolina Skog. Vilket hån mot de som röstat på mp i tron om att partiet vill värna natur och människor hälsa.
Hade Sverige i stället anslutit sig till de många EU-länder som vill ha ett förbud kunde det bidragit till ett totalförbud för ett av de farligaste växtgifterna inom jordbruket som återfinns i många livsmedel.
Glyfosat finns främst i Monsantos Roundup men också i ytterligare elva bekämpningsmedel. Medlet dödar bin, fjärilar ochinsekter och är farliga för vattenlevande organismer och påverkar hela ekosystemet. Protestera genom att tala om för vänner och bekanta om MP:s svekfulla politik svek och handla ekologiskt odlade produkter.

Rune Lanestrand

4 Responses to Miljöpartiet är inte något miljöparti.

 1. Patrik Sandström skriver:

  Miljöpartiets ledamöter i EU-parlamentet var emot förslaget att förlänga. Miljöpartiet i den svenska regeringen har fått ned förlängningen från 10 år till fem.

  Svårigheten med att ta ställning är att EUs egen kemikalieinspektion kommit fram till att ämnet inte är cancerframkallande, medan WHO kommit till en annan slutsats.

  Om länderna inte kommit överens i den kommitté som fattade beslutet hade frågan överlämnats till kommissionen, dvs tjänstemännen för beslut.

  Att säga att MP inte gjort eller velat något är felaktigt. Men jag håller med om att det är ingen hit att säga att: Yippie vi sänkte förlängningen från 10 till fem år, till de som vill ha totalförbud.

  Gilla

 2. Anne Ringborg skriver:

  Denna jord som givit oss så underbara rikedomar, helt gratis, borde behandlas med nitisk tacksamhet . .

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Apropå!
  Läs detta om Soros och om Cecilia Malmström
  http://everykindapeople.blogspot.se/2018/01/soros-hotar-trump-kommer-att-forsvinna.html

  Gilla

 4. Lars Lindeberg skriver:

  MP är ett annat namn för kommunister!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: