Terrordådet på Drottninggatan är inte följden av någon slags naturlag

utan en lika tragisk som logisk följd av den förändrade svenska försvars- och utrikespolitiken. Det framkom redan när självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mitt i julhandel i december 2010 sprängde sig till döds på Bryggargatan vid korsningen mot Drottninggatan. Det var en protest mot att Sverige skickat soldater till Afghanistan.
I ett efterlämnat brev skriver Abdulwahab att ”nu ska era barn, döttrar och systrar dö som våra bröder och systrar och barn dör i Afghanistan”.
Media och ledande politiker låtsas inte om budskapet utan Sverige utökar i stället sin ”fredsinsats” i Afghanistan. Angreppen mot svenska Afghanistankommittén har under senare tid eskalerat i Kabul. Jag kan undra om Afghanistan kommittén har varit inblandad i massinvandringen av ensamkommande ungdomar från Afghanistan och därför attackeras. Det skulle inte förvåna mig!
Nu säger Rakhmat Akilov att hans fruktansvärda terrordåd på Drottninggatan är en hämnd för Sveriges deltagande i den USA-ledda Västalliansens krig mot IS i Irak. Det är nu så övertydligt att de båda terrorattentaten och har sin grund i att Sverige gått ifrån en fredlig utrikespolitik och i stället närmat sig USA:s aggressiva krigspolitik.
Den ödesdigra omläggningen av Sveriges försvars- och säkerhetspolitik har också lett till en massinvandring av aldrig tidigare skådat slag som utan någon egentlig kontroll lett till att en ytterst farlig och osynlig inre fiende. Inte minst från islamister och återvändande IS-krigare. Mot dem hjälper inte fler poliser och nya lagar.
Slå inte till dövörat en gång till. Det är hög tid att återgå till den utrikespolitik- och säkerhetspolitik som gav Sverige fred i 200 år. Ta hem de svenska soldaterna från de av västalliansen upptrappade krishärdarna.
Det är så otroligt naivt tro att svenska soldater eller andra västmakter kan skapa fred och demokrati mellan sunni- och shiamuslimer som bekrigat varandra i tusen år. Varför ska vi blanda oss i deras krigande. De har ju inte angripit oss innan vi skickade svenska soldater till deras ständigt pågående konflikter.

Rune Lanestrand

7 Responses to Terrordådet på Drottninggatan är inte följden av någon slags naturlag

 1. motvallsblogg skriver:

  Jag har alltid undrat varför vi med vår begränsade försvarsmakt måste blanda oss i andra länders interna stridigheter.
  Vi har absolut inget att göra med Afghanistan eller Mali.
  Varför ska vi dö för att hålla liv i deras dysfunktionella samhällen?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, det är nog obegripligt för alla sunt tänkande människor. Jag var krigsplacerad dryga 20 år i Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar. Under de åren skulle det vara fullkomligt osannolikt att vi skulle fått sådant underlag inför våra krigsövningar/krigsspel: Att Sverige skulle skicka soldater till Mellanöstern och kriga under USA-befäl.

   Gillad av 1 person

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Yttrandefriheten inskränks.
  Min USA-ägda webbläsare Firefox som har blockerat detta inlägg på twitter och google:
  ”Blockerad av säkerhetspolicyn för innehåll.
  Den här sidan har en säkerhetspolicy för innehåll som förhindrar den från att laddas på detta sätt.
  Firefox förhindrade sidan från att öppnas på detta sätt eftersom sidan har en säkerhetspolicy för innehåll som inte tillåter detta”.

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Du har rätt, Rune!
  Eva

  Gilla

 4. Conny Lundberg skriver:

  Ett ord av förnuft i en tid av vansinne! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: