Rättegången mot terroristen Rakhmat Akilov

 

 Media försöker göra islamisten Rakhmat Akilov till en ensam galning. Men dessvärre är han inte ensam och inte heller galen i den bemärkelsen att han inte vet vad han gör.
Det riktigt obehagliga är att han genom sin islamistiska religiösa övertygelse anser att han gör rätt när han dödar otrogna som dessutom ska ge honom en plats bland änglarna.
Han ser sitt grymma mördande som en rättfärdig hämnd för Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan, Irak och Syrien. Att han vill hämnas på svenska staten är han tydlig med. Åklagaren gör här ett bra jobb.
Hans hämndmotiv kan naturligtvis inte på minsta sätt ursäkta hans terrordåd och urskillningslösa dödande på helt oskyldiga människor på Drottninggatan i Stockholm.
Inte överraskande nämns hans hämnd motiv mot den svenska staten endast i förbigående i TT, Dagens Eko, Rapport, Aktuellt, Tv 4 och de stora drakarna.
Varför? Jo, därför att då framgår det att hans motiv i grunden är politiska och lägger därvid också över ansvar på svenska politiker som har skickat soldater till inbördeskrigen i Mellanöstern.
Då blir de hemska terrorattacken och morden på Drottninggatan inget som lättvindigt kan avfärdas som en galnings verk. Även om detta är bekvämt för de omdömeslösa politiker i riksdag och regering som gått ifrån den traditionella svenska säkerhets politiken som gav Sverige fred i 200 år.
Detta är en lika bister som förträngd sanning som inte längre kan förtigas. Akilov är väl insatt och visar på att bl a Spanien, undvikt fler terrorattacker sedan de tog hem sin trupper från Afghanistan.
Rakhmat Akilov har många meningsfränder i Sverige. Islamister som är beredda att hämnas och som bara väntar på en signal för att slå till.
Hur bittert det än kan vara för den politiska eliten så finns det endast ett sätt att på sikt skydda den svenska befolkningen. Och det är att Sverige återgår till den Bernadottska fredspolitiken och tar hem våra soldater från de förödande krig som vi aldrig skulle deltagit.
Satsa på fred och diplomati i stället för att apa efter stormakternas krigspolitik som hela tiden skapar nya krig. Det är inte mer vapen och allt mäktigare militära allianser som skapar fred. Folken i alla länder vill ha fred. Lyssna på folket i stället för på krigshökar och den globala krigsindustrins lobbyister som endast ser krig och väpnade konflikter som lösning på i grunden ekonomiska konflikter. Nedanstående bild tog jag den 14 februari som visar Oslos paradgata Karl Johan som ser ut som en krigszon. Vill vi inte ha det så i framtiden måste vi helt lägga om utrikes- och säkerhetspolitiken. Bort från den militära upprustningsspiralen.
DSC02878

Karl Johan i Oslo 14 februari 2018. Foto Rune Lanestrand

11 Responses to Rättegången mot terroristen Rakhmat Akilov

 1. Tjat skriver:

  Fan va ni svenskar tjatar. Hur lenge är det sen nu, två år? Och ni bara tjatar. En muslimsk terrorist mördade svenskar i Sverige, det finns ingen tvekan om hvem eller värför och ni brukar år bara på att få honom inn i en domstol. I många andra länder så hadde dom gjort sej ferdig på 24 timmar. Fattar inte va ni brukar tid på. Han kunne inte ha varit mer skyldig, bli ferdig nu.

  Gilla

  • Sune Olsson skriver:

   Helt enig.
   Om du är grovt kriminell i Sverige, verkar det finnas obegränsat med pengar till rättegångar etc, småbrott som lite misshandel, stöld etc bryr vi oss inte om.
   Om du drabbas av någon sjukdom, så finns en stram budget, när pengarna är slut får du klara dig själv.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Advokaterna med alla sina lyxkontor på fina adresser flockas och gillar mål med hög status. Det gör också media och psykologer av alla de slag. Det ger klirr i kassan. Är de inte nöjda så överklagar de i all oändlighet. Inte minst när det gäller uppehållstillstånd som har blivit en gyllene, stor marknad för lagvrängare.

    Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Danska regeringen är nu inne på att följa Frankrikes exempel som lämnar ut namnen på danska is-krigare för att de franska specialstyrkor som assisterar irakisk militär ska spåra upp och döda franska medborgare som strider för Islamiska staten.
  Hur ser svenska regeringen på detta?

  Gilla

 3. Anne Ringborg skriver:

  I Sverige kan man få gratis försörjning på något som liknar lyxhotell jämfört med motsvarande inrättningar, alltså fängelser utomlands. Ju grövre brott desto tryggare, mångårigare försörjning.
  anne

  Gilla

 4. Torsten Johansson skriver:

  Vill, om Rune inte har något emot det, kommentera Anonyms inlägg.
  Var Akilov söker ursäkt för sitt illdåd, är egalt. om han skäms eller känner sig manlig likaså. Dådet kan ha emanerat från hans omtanke om sin familj. IS har finansiärer, CIA är en av de största. De kan ha erbjudit Arkilovs familj ersättning för dådet och gett intrycket av att vara IS. Akilovs snopenhet i dag, att inte IS tagit på sig dådet, tyder på det. Om motivet är det ena eller det andra, spelar ingen roll, det är knutet till mellanösterns syn på västmänniskorna.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Motivet som Akilov framhåller är också Sveriges deltagande i krigen i Mellanöstern men som media, som jag skriver i mitt inlägg, gör allt för att dölja. Det stämmer nämligen inte med den mediala och politiska elitens självbild. Att vi bara är offer medan vi i praktiken är en aggressiv angripare. Eliten vill gärna delta i den USA-styrda västliga alliansens imperialistiska krig i Mellanöstern. Men vill samtidigt till varje pris inte kännas vid att vårt land är med och dödar och lemlästar oskyldiga och civila som inte på minsta sätt hotar oss.

   Gilla

 5. Anonym skriver:

  Jag är förvånad över att Du inte ser hur mycket det är det manliga hos männen, som gör sådana saker som Achilov! Varför skambelägger Du inte genast alla män, så att åtminstone några kan göra något vettigt?
  Eva

  Gilla

 6. Torsten Johansson skriver:

  Så är det Rune ! Tilläggas kan att med Peter Hultqvist kvar kan ingen förändring ske. Vi har blivit en vasallstat till USA med liten möjlighet att slita oss loss. Ynkliga svenska partier, härbärgering av USA-s skulder i vår dollardominerade valutareserv, en PK-press helt styrd av USA/Sionistintressen, Bolagstänkandet växer i samtliga svenska partier som motvikt till folkets ringa krav på en måttlig invandring från Mellanöstern.. Det behövs ännu ett parti i Sverige i dag, Något som speglar den politiska balansen för femtio år sedan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: