Palmeutredarna var inget mindre än rättshaverister

Kan vi längre lita på att rättssystemet fungerar?
Den frågan ställer jag mig efter att ha sett ”Fallet Christer Petterson” i Uppdrag granskning. Programmet ger inget svar på vem som mördade Olof Palme. Men det visar varför man inte hittade mördaren.
Det viktiga i detta program är att vi får ytterligare insyn i hur korrumperat rättssystemet är. Vi får ta del av interiörer bakom kulisserna som ingen trodde var möjligt.
Kan vi alls lita alls på rättssystemet när polis, åklagare och domare så hänsynslöst kan manipulera vår tids viktigaste mordutredning. Allt för att dölja den grupp som står bakom mordet på Sveriges statsminister.
Att det var ett politiskt mord råder det ingen tvekan om. Jag undrar om t o m de av partierna utsedda nämndemännen var invigda i komplotten mot Christer Pettersson.
Vi har i färskt minne konstiga förmildrande domar i våldtäktsmål, Kevin fallet i Arvika för för att inte tala om rättegången och domen mot ”massmördaren” Sture Bergvall.
Journalisten Hannes ­Råstam påbörjade granskningen av Thomas Quick-­domarna och advokat Dan Josefsson lyckades få igång en resningsprocess som krossade det bländande fuskbygge som Christer van der Kvast lyckades sälja in till sex tingsrätter och som aldrig prövades av någon annan instans. Kvast (bilden) var åklagare i samtliga rättegångar mot Sture Bergvall.
Image result

5 Responses to Palmeutredarna var inget mindre än rättshaverister

 1. Fidelia Basinski skriver:

  After study a couple of of the weblog posts on your website now, and I truly like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and shall be checking back soon. Pls take a look at my web site as nicely and let me know what you think.

  Gilla

 2. Marianne Lindstedt skriver:

  Demokratin för det här samhället har jag helt tappat respekten för.
  Tror absolut att Christer Pettersson var oskyldig. Det är något skumt över det hela. Men bevisen har nog kallnat så här många år efteråt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag tror att Palmemordet kommer att lösas. Det är så många invigda i den politiska konspirationen för att dölja den skyldige. Men när f-n blir gammal så blir han religiös. Det är vad jag hoppas på.
   Har samma uppfattning som du om vår demokrati. Den har kraftigt undergrävts av odemokratiska EU-beslut och att partierna blivit enormt toppstyrda. Partierna lyssnar inte längre ens på sina medlemmar.

   Gilla

 3. Torsten Johansson skriver:

  Vad gjorde journalisterna utanför förhörslokaler och vid sin närvaro i rättslokalerna. Utbildade i att ställa frågor och analysera och publicera svar. Det tycks som de vaknar 32 år för sent. Börjar tro att demokratin har urvattnat den sociala kompetensen. Råstam undantagen förstås och Din blogg är en tröst Rune. Du behövs.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja hur journalisterna bevakade Palmerättegången kan man verkligen fråga sig. Sedan dess har de blivit ännu ytligare i sin bevakning. Public service är nog sämst av alla. Sedan finns det journalister som tar sin uppgift på allvar som Hannes Råstam.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: