Annie Lööf börjar få problem med sina kära islamistvänner som förespråkar sharialagar.

En av dessa är Ebtisam Aldebe som är nämndeman i Solna Tingsrätt och som friat en irakisk man som misshandlat sin fru. Mannen frias med stöd av två centerpartistiska nämndemän.
De har påverkat domstolen så den helt tappat fattningen. Läs och begrunda.
”Det normala i ‘dessa kretsar’ är vidare att en kvinna berättar för släkten att hon blir misshandlad om hon blir det så att saken kan lösas inom familjen. Det faktum att NN inte sagt till hans släktingar att han slog henne, utan i stället anmälde det till polisen, minskar hennes trovärdighet ytterligare”, skriver domstolen.
En moderat nämndeman samt lagmannen ville fälla mannen. Men de två centerpartisterna ansåg att mannen skulle frias. En av dem är Ebtisam Aldebe som 2014 kandiderade för Centerpartiet till riksdagen och är ledamot i Solna Socialnämnd. Hon har öppet förespråkat särlagstiftning för muslimer och att svenska lagar ska anpassas för muslimer.
Centertoppen och Annie Lööfs ohämmade frieri med radikala muslimer kommer i takt med nya shariakrav från partimedlemmar att sänka partiet under 4-procentgränsen.
Denna grova rättsskandal som nu skakar centerpartiet är bara toppen på isberget. I Göteborg har Turkföreningen helt tagit över centerdistriktet. Och nominerat en turk som första namn på centerns riksdagslista.

Rune Lanestrand

4 Responses to Annie Lööf börjar få problem med sina kära islamistvänner som förespråkar sharialagar.

 1. Torsten Johansson skriver:

  Under min tid i Irak på 70-80 talet såg jag dagligen kvinnor anlända till deras anställningar i några fabriker. Flertalet, klev ur bussarna iklädda västkläder (inte kortkort kanske ) men oftast propert klädda. Abayan, det svarta skynket låg då i en väska eller kasse. I de områden de oftast kom från, var de tvungna att ha på sig abayan när de klev på bussen. Självfallet fanns även de som värnade om abatan men de var ytters få. Min uppfattning är, att vi inte skall medverka till att sharia, böneutrop och klädselförtryck uppmuntras eller godkännes i vårt land. Inte heller fördummande investeringar från andra länders potentater, i form av moskeer eller lokala kalifat genom utsocknes utplacering av mullor. Vill befolkningen i ett område kosta på sig faciliteten efter ett allmänt val, så OK. Annars inte vare sig det ena eller andra.

  Gilla

 2. Camilla skriver:

  Fast vi i Sverige, har väl en väldigt sekulariserade rättsstat, nästan för sekulariserad?
  En svensk och Kristen kvinna som i sitt jobb som barnmorska, vägrade utföra aborter, då det stred mot hennes moral/tro-fick ju sparken av ett sjukhus i Södermanland, pga av detta. Detta fall har varit uppe i rätten, och kunde ses i svt programmet Domstolen tror jag det heter för någon vecka sedan, med duktig journalist Bodil.
  Kvinnan hade kunnat jobba i Norge, utan problem tydligen. Men i Sverige blev det tvärstopp. För här, ska alla vara Lika och tänka likadant, stöpas i samma form(socialdemokratiskt?).
  Detta är förskräckligt, tycker jag. Man måste väl få vara en människa, man måste väl få ha en moral?

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Nu utnyttjas de här tokiga centerpartistiska nämndemännen som skäl för att slopa nämndemän i domstolarna. Det kravet framförs med jämna mellanrum från advokatsamfundet och höga jurister. De talar av främst två orsaker. De har ofta ett illa dolt folkförakt och dessutom får juristskrået fler jobb. Jag anser att det är viktigt med nämndemän. Endast juristdomstolar är ingen garanti för högre kvalité på domsluten. Men nämndemännen bör utses med större noggrannhet då de är väldigt viktiga och svarar för medborgarinsyn i rättsapparaten.

  Gilla

 4. gunnar carlestam skriver:

  Dags att kämpa hårdare för en sekulär rättsstat. Utvecklingen går helt åt fel håll just nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: