Dags för Swexit!

 Så illa som globalisterna inom EU sköter förhandlingarna om importtullar med USA är det hög tid att lämna EU. Tänk att vår framtid ska hänga på en så oansvarig, politisk kameleont som Cecilia Malmström och övriga omdömeslösa toppar inom EU. Ett EU som är lika odemokratiskt och långt från folket som en gång Högsta Sovjet.
I mitt arkiv hittade jag min inbjudan till det som blev organisationen Nej till EEC som tyvärr förlorade folkomröstningen om svenskt EU-medlemskap. Men som segrade i folkomröstningen om Euron.
Kallelsen till detta första möte med EEC-motståndare är daterad den 25 maj 1970. Det kom tio personer till detta historiska möte som startade en av Sveriges största och viktigaste folkrörelse i modern tid: Nej till EEC. ( European Economic Community som sedan blev EU)

Kärnan i motståndet var faktiskt medlemmar i Centern ungdomsförbund. Det var långt innan Stureplanscentern med Annie Lööf och Fredrik Federley i spetsen, efter ideologisk skolning i Timbro, med sin globalism förvillade (läs förstörde) både ungdomsförbundet och Centerpartiet. (Högerklicka får att få hela bilden)https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29178470_10211124744291329_1186838624114956762_n.jpg?oh=de032957c64fa44bcf7315ea88ed83a1&oe=5B48D7FB

Rune Lanestrand

10 Responses to Dags för Swexit!

 1. Ulrik Petersson skriver:

  Sverige måste ut ur EU

  EU bestämmer över Sverige. Idag beslutas majoriteten av våra lagar i EU. Vi blir påtvingade nya lagar som aldrig har godkänts i riksdagen. Om Sverige inte gör som EU säger dras vi inför domstol med hot om dryga böter.

  EU är en extremt dyr klubb. I år kostar eu-avgiften över 40 miljarder. Det är ungefär lika mycket som hela det svenska rättsväsendet. Inom kort kommer kostnaden att överstiga hela det svenska försvaret. Per capita betalar du mer som svensk än någon annan i hela EU.

  EU har öppnat våra gränser för kriminella. EU:s fria rörlighet är roten till en stor del av problemen i vårt land. Över våra gränser flödar nu narkotika, vapen, tiggare och illegala invandrare helt fritt. Så länge vi är kvar i EU kommer vi aldrig att kunna lösa problemet. Swexit ja tack!

  Gilla

 2. Ulrik Petersson skriver:

  Swexit – ja tack

  Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperiods majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

  Sverige ska gå ut ur och lämna EU för det kostar Sverige 40 miljarder varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

  Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag! När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

  Wallström varnar för brexit faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson: EU har blivit ett monster

  Det vi ska arbetar för är att det svenska folket ska själva bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Vi vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

  Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker, bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

  EU vill ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid! Swexit, ja tack!

  Ulrik Petersson

  Skillingaryd

  Gilla

  • Per Kårhammer skriver:

   Instämmer helt! Det är dags att lämna den toppstyrda diktaturstaten EU en gång för alla! Jag röstade nej för 23 år sedan och min ståndpunkt har inte rubbats en millimeter under dessa år. Tyvärr är det nog så att de svenska politikerna sitter i knäet på EU globalisterna så till den grad att man inte tar risken med en omröstning angående Swexit så man inte förargar världseliten! Men jag hoppas givetvis på motsatsen! Fram för Swexit!

   Gilla

 3. Kristina Magnusson skriver:

  (forts. från 16 mars kl. 11.39)

  Välstånd, trygghet, kultur, social och historisk förankring, ett drägligt och rättssäkert liv för den enskilde kräver en yttre ram för samhälls-
  planering, utveckling, beslutsfattande, förvaltning av institutioner och gemensamma tillgångar, det kollektivt ägda, allt det nödvändiga i ett modernt samhälle. Vad är här bättre än en stat, ett sammanhållet land?

  Jag tror inte heller på EU som en väg bort från ohämmad globalism och antidemokratiska yttringar. Snarare innebär EU, såsom dess konstruktion är beskaffad, en förstärkning av dylika tendenser.

  Det man måste tro på är medborgarnas kraft och förmåga att sålla
  agnarna från vetet i olika skeenden och att agera utifrån det – samfällt eller var och en för sig. Och Centerpartiet är inte det enda politiska parti som i det mesta tycks ha övergivit sina ursprungliga grundvärderingar om rätt väg att gå.

  Gilla

 4. Kristina Magnusson skriver:

  Svante Nycander, gammal journalist och räv på Dagens Nyheter, hade den 28 februari 2018 en i mitt tycke läsvärd artikel i Dagens Industri, ”Så styrde nyliberalerna om Sveriges migrationspolitik”.

  Han skriver: ”De flesta som verkar för en generös asylpolitik resonerar humanitärt, men nyliberalerna har ett annat motiv. Deras mål är att montera ner välfärdsstaten och i synnerhet att lagstifta mot facket.” Här visar Nycander på hur två i grunden väsensskilda strömningar i samhället strävar mot samma mål.

  Detta fenomen går igen på en rad områden. Tag t.ex. synen på nationalstaten. Nyliberaler och globalister vill å sin sida riva ner den (för fritt flöde av kapital och ”fri” ommöblering av identitetslös arbetskraft). Det vill även vissa s.k. progressiva, humanitära grupper,
  som ofta beskriver sig som till vänster stående eller allmänliberaler. Men här är andra motiv. Man vill ha en FRI värld. Naivt att tänka!

  (fortsättning följer)

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Sverige är bakbundet av det handelsavtal som EU centralt träffar med andra länder. I det amerikanska beslutet att införa ståltullar finns en möjlighet för enskilda länder att undantas. Men Sverige och svenska stålföretag kan, till följd av EU-medlemskapet, inte använda sig av den möjligheten.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Det har visat sig omöjligt att driva kampen mot globaliseringen inom EU. Därför att det är de största bolagen genom sina massiva lobbyverksamhet som styr EU. Det folkliga inflytandet på besluten i Bryssel är därför ytterst minimalt. Det påverkar också demokratin i Sverige. Jag får ofta höra samma visa från riksdagsledamöter när man ber dem ta upp en fråga i riksdagen: Nej, det kan vi ändå inte påverka för det bestäms i EU.

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Vid folkomröstningen om EU-medlemskapet 1994 röstade 52,3 procent Ja, 46,8 procent Nej och 0,9 röstade blankt. Valdeltagandet var högt, 83 procent. Det var främst ett val mellan storstad och övriga landet. Mellan rika och fattiga kommuner. Vid omröstningen om Euron 2003 blev det ett tydlig Nej med 56 procent Nej och 43 Ja. Även vid denna omröstning var medierna emot den folkliga opinionen. Men den här gången hade fler insett hur odemokratiskt EU är. Och att EU i första hand är globalföretagens företrädare.

  Gilla

 8. Conny Lundberg skriver:

  Swexit för bevarandet av demokratin – annars total diktatur!

  Gilla

 9. Per Kårhammer skriver:

  Håller med till hundra procent! Jag minns när jag själv var med i centerns ungdomsförbund i min ungdom hur det stod i våra stadgar: ”Vi skall inte vara med i exklusiva rikemansklubbar som EG.” Men det är en avgrundsdjup skillnad mellan centern då och som det nu blivit! Nu vill man inte ta i detta parti med tång en gång! Nu behöver vi bli fria från Bilderbergerpackets bojor! Fram för Swexit!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: