Blinda och döva ska nu klämmas åt.

Enligt ett regeringsförslag ska deras schablonbidrag på 2 500 i månaden, som har funnit i många år, dras in.
I stället ska de redovisa extra kostnader som de har för sitt handikapp. Fullkomligt obegripligt av regeringen att ge sig på de svagaste i samhället. Och detta i en i en tid då Sverige har en lysande ekonomi enligt Magdalena Andersson.
Har man bara helt kallt räknat med att det är en så liten och svag grupp att de betyder inget i valet. Där kan vi spara några kronor.
– Jag har full respekt för att förändringar skapar oro, och det tar regeringen på allvar. Därför är en del av reformen att regeringen kommer att följa och utvärdera den, då särskilt kring schablonersättning för blinda och gravt hörselskadade som nu tas bort, skriver socialminister Annika Strandhäll (s).
Hon begriper inte att om förslaget går igenom kommer ”besparingen”mer än väl att ätas upp av den administration som det nya byråkratiska förslaget innebär.
Anna-Lena Sörensson (s), vice ordförande i socialutskottet tycker också att detta sanslösa förslag är bra. Här hennes förvirrade motivering i svt.
– Det är lika för alla, det vill säga att det blir olika för alla. Det är viktigt tycker jag att det utgår ifrån det individuella behovet. Så är det i alla andra försäkringar.
Eftersom det är söndag kan det passa att påminna okänsliga politiker om Jesu ord:
”Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.”

4 Responses to Blinda och döva ska nu klämmas åt.

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Någon föreslog att politiker skulle krävas på att redovisa sina kostnader för traktamente och liknande. Berättigat förslag. För det är inte bara Mona Sahlin som handlade privat på riksdagens betalkort. Ett flagrant exempel är Yvonne Ruwaida som tidigare varit ekonomiskpolitisk talesperson för Miljöpartiet, riksdagsledamot och ordförande för partiets ungdomsförbund Grön Ungdom som slog nog rekord bland riksdagsledamöterna.
  För 1999 avslöjades det att Ruwaida, som då satt i skatteutskottet och ledde Miljöpartiets förhandlingsgrupp i budgetfrågor, på ett åkt taxi för 70 000 kronor. Två år senare framkom det att hon handlat för över en kvarts miljon kronor med riksdagens betalkort utan att redovisa en enda krona. Källa: Wikipedia.

  Gilla

 2. Anne Ringborg skriver:

  Ja Rune, du behövs . .

  Gilla

 3. Varför inte även begära in kvitto från alla som schablonmässigt får barnbidrag? Det skulle öka sysselsättningen för högt utbildade tjänstemän som skall räkna kvitton. Dessutom skulle det sysselsätta fler poliser som granskar och kontrollerar anmält fusk från smarta personer. Det enda kruxet är att vi har för få personer som vill bli poliser.

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Tack för detta begåvade inlägg! Om jag inte hade tillbringat mer än trettio år i Georgetown för att lära mig om den mänskliga hjärnan och dess programmering i familjen som system, hade jag – som Du – blivit rasande över alla beskäftiga kvinnor inom Socialdemokratin – som slår Prusseluskan med flera hästlängder!
  Ta det bara lugnt – alltihop kommer att rasa som ett korthus framöver!
  Jag är glad över de mer än femtio år jag tillbringade i Dalsland, där jag gick i närkamp med såväl Prusseluskor som Putin och kompani!
  Varma hälsningar
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: