Risk för storkrig i Syrien

efter månader av upptrappad retorik. Men vi far inte gå på den dagliga krigspropaganda som public service och övrig pk-media sköljer över oss.
En upptrappning av kriget i Syrien kommer bara att förvärra situationen. Det förstår väl alla som har minsta förnuft. Det är också fullkomligt obegripligt att USA inte ens först tar reda på omständigheterna kring en eventuell chemattack innan man sätter igång att bomba som i sin förlängning kan få oöverblickbara konsekvenser.
Vi måste säga ifrån på alla fronter och tvinga våra politiker att agera och inte bara sitta och vänta på stormakternas agerande. Jag vill att Sverige ska hålla huvudet kallt och gör allt som står i vår makt för att stoppa något som kan bli början till ett tredje världskrig.
Det är långt viktigare att protestera än att fegt tiga p g a av det s k vänskapsavtalet med krigsorganisationen NATO.
USA:s digra lista över länder de starta krig med är förfärande. Och nu ser det ut som om pentagon och det militärindustriella komplexet i USA har fångat in president Trump i sina långa klor.

Rune Lanestrands foto.

Rune Lanestrand

8 Responses to Risk för storkrig i Syrien

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Galenskap råder. Sverige tiger och samtycker när när det så sargade Syrien i natt bombades innan man ens utrett om det ägt rum någon kemisk attack eller vem som i så fall ligger bakom. Genom värdlandsavtalet är det våra nära allierade i NATO; USA, Frankrike och England som angripit Syrien. Utan FN-beslut är detta ett krigsbrott vilket knappast nämns i rapporteringen. Vad vore mer naturligt än att Sverige, som har ordförandeskapet i Säkerhetsrådet, på det skarpaste fördöma detta folkrättsbrott.

  Gilla

  • Hasse skriver:

   ”Vi ser medianeurosen varje dag i medierna, oförmågan att ställa bra frågor och agera professionellt och oberoende. Istället ser vi journalister som på ett psykopatiskt sätt vurmar för ett krig mot ett annat land utan omtanke för alla civila dödsoffer. Istället för att granska makten fäller journalister i stället domslut och uppmanar sedan till avrättning. Assad ska dömas till döden utan att ens brottet (kemattacken i Douma) undersökts. Avrättningen som hetsas fram är ett krig mot ett land med ett folk.”

   https://newsvoice.se/2018/04/12/medianeurosen-fox-glenn-greenwald-syrien/

   Gilla

  • Hasse skriver:

   ”Vi ser medianeurosen varje dag i medierna, oförmågan att ställa bra frågor och agera professionellt och oberoende. Istället ser vi journalister som på ett psykopatiskt sätt vurmar för ett krig mot ett annat land utan omtanke för alla civila dödsoffer. Istället för att granska makten fäller journalister i stället domslut och uppmanar sedan till avrättning. Assad ska dömas till döden utan att ens brottet (kemattacken i Douma) undersökts. Avrättningen som hetsas fram är ett krig mot ett land med ett folk.”

   newsvoice.se/2018/04/12/medianeurosen-fox-glenn-greenwald-syrien/

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Äntligen har Sverige tagit ett fredsinitiativ för Syrien. Men samtidigt spär Stefan Löfven på krigshetsen genom att ställa sig bakom den förvirrade Theresa Mays grumliga giftanklagelser mot Ryssland!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Frankrikes president Emmanuel Macrone är nu t o m mer impopulär än sina företrädare Nicolas Sarkozy och François Hollande och vill ha krig med Syrien i hopp om bättre opinionssiffror. Theresa May är ytterst impopulär och behöver också avleda intresset från sin bräckliga politiska situation.Trump sitter nog säkert i sadeln utan att behöva kriga om han nu bara kan stå emot krigshökarna i Pentagon.

  Gilla

 4. Anne Ringborg skriver:

  TACK RUNE för din outtröttliga kamp!

  Gilla

 5. Anonym skriver:

  Nu får det räcka med allt hemskt som har hänt i Syrien, dom som är medskyldiga om det blir ett krig berörs inte när dom sitter på sina höga positioner. I tryggt förvar, unga oskyldiga soldater inte minst får sätta sitt liv på spel. För maktlystnad och sin okänslighet för den lilla människan. Det är bara att hoppas att dom kommer till beslutsamhet att krig leder bara till fördärv.Hur kan det bli så fruktansvärda beslut av att folkvalda människor tappar sitt omdöme och sätter hela världen i en så hemsk situation.

  Marianne Lindstedt

  Gilla

 6. Lasse skriver:

  Tyvärr är de ju så att vår media stöttar krigshoten mot Syrien/Ryssland – de är ju ren propaganda i media nu, och våra politiker ställer sig också bakom Donald trumps attacker när de sker, var så säker.
  Detta är otroligt då de här faktiskt kan bli ett världskrig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: