Vänsterpolitisk revolt hotar Svenska Akademien.

Det skriver universitetslektorn Marianne Stidsen i dagens  Expressen.

Övrraskande att detta debattinlägg  fick komma in.  Den bekräftar nämligen det jag tidigare skrivit om att motsättningarna inom Akademien är politisk där den militanta feministvänstern inom #meetoo-rörelsen är drivande och vill ta över.
Sara Danius spelar en helt annan roll än den de politiskt korrekta medierna ger en bild av. Hon är i själva verket extremvänsterns verktyg som hade till uppgift att splittra och söndra akademien så den skulle bli lätt att ta över.
För de som tror att det handlar om oskyldiga knytblusar vill jag peka på vilka Danius främsta uppbackare vill ha som ledamöter i Svenska Akademien .
Dessa kandidater har Expressens kulturchef Karin Olsson framfört: Citat ”Lars Norén, Göran Greider, vår tids illrödaste feministiska tänkare och debattör Nina Björk får kavla upp ärmarna och vässa huggtänderna, Johannes Anyuru är praktiserande muslim och skulle tillföra unika perspektiv. Bob Hansson, Bruno K. Öijer och Athena Farrokhzad”. slut citat Farrokhzad anser bl a att allt antifascistiskt våld är legitimt. 

Rune Lanestrand

One Response to Vänsterpolitisk revolt hotar Svenska Akademien.

  1. Dan Uhrbom skriver:

    Väldigt vad mycket nytt som händer. Vad anser du om allt detta i denna? http://alfheimr.is Vart skall detta ta vägen? Det är j u inte bara Sverige det gäller – det gäller HELA världen… Hur skall man bete sig? Känner nu att enda möjligheten är att så mycket som möjligt leva i kontakt med sin egen själ och ande. Det jordiska är väldigt falskt med religioner, politik, pengar och korruption. Har du kollat på länken alfheimr.is ? Vad tycker du?

    Mvh Dan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: