Stefan Löfven sänker socialdemokraterna

Socialdemokraternas kris diskuteras flitigt i alla medier. De politiska reportrarna i radio och tv kommer med alla möjliga förklaringar. Men man undviker Elefanten i rummet.
Nämligen partiordförande Stefan Löfven som tycker att Sverige går bra bara han får kränga JAS-plan och exportera krigsmateriel även till diktaturer som Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Qatar.
Det är nog en tidsfråga innan Löfven precis som Juholt förpassas ut i kulisserna. Händer inte det kommer s att gå ett katastrofval till mötes.
Folk har nämligen tappat förtroende för Löfven p g a att han gett efter för mp och Vänsterpartiets orealistiska politik bara för att få sitta kvar som statsminister.
Löfven har också visat sig ha dålig kontroll på statsförvaltning och själva regeringsarbetet och velat hit och dit i flykting- och migrationspolitiken. Det gillar inte svenska folket som är dödligt trötta på den orimligt stora invandringen.
Löven senaste bedrift är att sälja gamla JAS-plan till Botswana, med sina knappa 2,5 miljoner invånare, för 17 miljarder där stora mutor har gått till presidentfamiljen. Här skakar han hand med president Ian Kahma när den korrumperade presidenten besökte Sverige.

Rune Lanestrand

5 Responses to Stefan Löfven sänker socialdemokraterna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  I en husrannsakan mot SAAB:s förre agent i Brasilien hittade polisen flera brev från Stefan Löfven till ex-presidenten Lula da Silva. Breven ska ha skrivits för att övertala Brasilien att agera för SAAB och de svenska stridsflygplanen i Brasiliens upphandling.
  Ett av breven, som skrevs 2013, börjar: “Käre kamrat, representerande arbetarna inom den svenska flygindustrin vänder jag mig till eminente kamraten Lula, den största ledaren för arbetarklassen i Brasilien”
  Löfven vill i breven, innan Stefan Löfven blev statsminister, att Brasiliens ex-president Lula da Silva ska övertala den sittande presidenten att välja svenska stridsflygplan. I det brasilianska åtalet är det också detaljerat beskrivet hur Stefan Löfven och hans medarbetare försöker arrangera telefonsamtal och möten för att hjälpa SAAB att få sälja Gripen-planen till Brasilien.
  I ett av breven föreslår Löfvens medarbetare att de ska träffas vid Nelson Mandelas begravning i Sydafrika 2015, där Stefan Löfven och ex-presidenten Lula da Silva och sittande presidenten Dilma Rousseff närvarade.
  Men ställd inför frågan i tingsrätten så nekade Stefan Löfven både till att han kände den förre SAAB-agenten, Mauro Marcondes, och till att han närvarat på något möte i ett hotellrum i Sydafrika med den brasilianska presidenten och ex-presidenten.
  Han svarade däremot ja på att han medverkat i SAAB:s kampanj, något som också Marcus Wallenberg bekräftade för SVT i tingsrätten.
  – Om man ingår ett avtal i den här typen av affärer så är det väldigt viktigt för båda sidor att staten har en bakgrundsroll i den här frågan, därför att det handlar om ett 40-årigt avtal. Så det är väldigt naturligt att man från en stat till en annan har kontakt.
  SVT: Han var ju inte statsminister då, men har skrivit att han var blivande statsminister och har uppdrag från er, kan du bekräfta det?
  – Det finns inga uppdrag vi kan ställa mot några enskilda individer. Det är självklart att han har funnits med i bilden att han har förstått att vi håller på med den här frågan så det är ju ingen diskussion om den saken svarar Wallenberg.
  Källa TT och svt.

  .

  Gilla

 2. Torsten Johansson skriver:

  Hägglunds i Örnsköldsvik är förmodligen plantskola för många Rambosossar. Tror Sverige hade varit mer utrikespolitiskt neutralt och i balans med en statsminister som inser att det är facit efter krig som gäller. Inte att fjäska för gamla arbetsgivare som Hägglunds.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Den duktige journalisten Donald Boström skriver om den sjuka vapenaffären i Aftonbladet. Det är fråga om maktkorruption på högsta nivå.
  Här ett stycke citat ur Boströms artikel: ”Jas Gripen har blivit en gökunge i det svenska försvaret. Hittills har det svårsålda planet kostat långt över hundra miljarder och behovet av att hitta kunder är lindrigt sagt stort. Staten och kapitalet har smält samman i Jas och gemensamt ror de båten för att få finanserna att gå ihop. Pengarna rinner i väg i större omfattning än de kommer in.

  Det gemensamma intresset illustreras av att flera höga tjänstemän från både alliansregeringen och S-regeringen tagit ett till synes naturligt steg över till topposter inom Saab.

  Jan Nygren, (Tidigare SSU-ordförande. Mitt tilläg) samordningsminister i Göran Perssons regering, blev 2007 vice vd i Saab för att direkt efteråt bli ordförande för FMV som nu agerar mellanhand i affären med Botswana.

  Statssekreterare Gunnar Wieslander (M) fick en vd-tjänst i Saab. Jonas Hjelm (S), som förhandlade fram Saudiavtalet (där Saab fick en order på fem miljarder) åt förvarsminister Leni Björklund, är i dag chef för Saabs marknadsavdelning och sitter i företagets ledningsgrupp. Före detta statsekreteraren på näringsdepartementet Peter Nygårds blev styrelseledamot i Saab. Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens pressekreterare Sebastian Carlsson och Ann Wolgers är i dag kommunikatörer på Saab och 2016 blev den före detta överbefälhavaren Sverker Göranson rådgivare åt Saab.(slut citat”

  Gilla

 4. Torsten Johansson skriver:

  Sossarna har i Löfvens tid övergått till krigsmaterialmånglare och dragit in oss som sympatisör till USAs illdåd runt världen. Uppenbart är , att vi förbereds nu på ett krig mot Ryssland. Peter Hultqvist , försvarsminister och en trolig CIA agent , finns mer och mer på bild med militära höjdare i USA-uniformer. Hoppas innerligt att de en gång kommer att få stå till svars för vad de nu driver oss in i.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Torsten , det är en mycket farlig utrikespolitik Sverige med Löfven i spetsen driver. Flitigt uppbackad ev de stora medierna som varje dag hetsar mot Ryssland. De islamistiska terrorister som finns i Sverige utgör en mycket större fara än Ryssland om vi bara håller oss ifrån USA:s krigspolitik. Peter Hultqvist ger ett närmast slagrört intryck fjärrstyrd från Vita Huset. ÖB Micael Bydén har utbildats i USA vilket märks i hans krigiska framtoning. Heller ingen att lita på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: