Varför får växtgifter sprutas på den mat vi äter?

Den frågan var det många som spontant undrade när jag skrev om den förgiftade jordgubben.
Länge försvarades kemiska bekämpningsmedel i jordbruket med att annars går det inte att odla. Det är olönsamt. Det argumentet håller inte då det idag finns ett ökat antal jordbrukare som odlar ekologiskt med gott resultat. Både ekonomiskt men framförallt med hög kvalité.
Giftanvändningen är inget som jordbrukarna hittat på. Politikerna har satt tumskruvar på bönderna och kräver ständigt högre skördar och att maten ska vara billig. Man vinner inget val om matpriserna går upp. Efter det har sedan all forskning och statligt stöd inriktats på att få fram stora skördar och allt större mjölk- och djurfabriker utan tanke på kvalité.
Det tragiska är att maten är ändå inte billig om man ser till kvalité. I stället har vi fått en långsam förgiftning av både  människor, djur, fåglar, insekter, jord och vatten. Även  sämre folkhälsa med mer cancer, astma och allergi. Pressen på bönderna och övervakningen från EU och Jordbruksverket har också förstört mycket av arbetsglädjen inom jordbruket.
Ett färskt program för utveckling av jordbruket som lämnats av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht följer det av alla regeringar upptrampade spåret med fortsatt förföljelse av småbruken, hopslagning till större och större gårdar, och krav på ökad avkastning.
Och detta i en tid när både jord, djur och miljö redan är stressad till bristningsgränsen. Programmet vittnar om att riksdag och regering är totalt okunniga om jordbruk och jordbrukarnas utsatta situation.
Det tycks omöjligt att få riksdag och regering att lägga om jordbrukspolitiken till ekologiskt och hållbart jordbruk. Det skulle kunna gå ganska snabbt att få slut på den pågående förgiftningen om allt statligt stöd som i dag går till gift- och kemijordbruket i stället gav gavs till ekologisk odling. Det skulle få enormt stöd från allmänheten.
Trycket måste komma underifrån genom att fler och fler efterfrågar och köper ekologiskt odlade produkter. Passa på nu under semestern och fråga i affärer och restauranger efter ekologiska produkter!

Rune Lanestrand

2 Responses to Varför får växtgifter sprutas på den mat vi äter?

  1. Per-Arne Ytterman skriver:

    Hej Rune!

    Följer din blogg som är intressant o nu har jag en fråga: Varför får flygplan flyga för att sprida ut ngt i vårt luftrum på hög höjd utan att MSM reagerar. Javisst de skriver bara att det är kondensstrimmor vilket naturligtvis kunde vara sant. Men skillnaden på ”normala” flyg är att kondensstrimmorna försvinner snabbt men de andra lämnar efter sig en svans som bildar moln, molnformationerna följer inte alls normala moln och övergår till konstgjort dis. Eftersom jag har kommit upp i åren och bosatt mig på västkustn så ser jag plötsligt dessa fenomen. Har tidigar bott i Norge i 20 år mellan 1995 o 2014 och har bott högt o sett långt ca 140 km i 180 grader 300 meter över Trondheimsfjorden där fanns inte detta. I år har detta kommit som en chock på mig och funderar på hur skall jag kunna väcka människor o få dem att se. Har du reflekterat över det som kallas geoenginering eller chemtrails.

    ———————————— Med vänlig hälsning Per-Arne Ytterman ————————————

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: