Zlatans ohöljda skryt och högmod blev hans fall.

Sveriges 3-0 mot Mexiko och gruppsegrare visar att det är andan i laget och inte en enda stjärna som ger bästa resultatet. Det förstår förbundskapten Janne Andersson och motstod allt tjat från ytliga sportreportrar som in i det sista ville ha med Zlatan i VM-laget.
Omvärlden är inte nådig i sina kommentarer: ”VM kommer inte att vara det samma utan mig, sa Zlatan. Jo tjena, ditt lag spelar ju faktiskt bra”, skriver BBC-profilen John Bennett.
”Zlatan har hållit Sverige tillbaka i alla år”, skriver Daily Mail-journalisten Adam Crafton.
”Sverige är ett mycket mer sammansvetsat lag utan Zlatan. Förra turneringen där han var med var de usla. Nu spelar de fantastiskt bra som lag”, skriver Fox Sports-reportern Keith Costigan.
”Sverige krossar Mexiko, går till åttondelsfinal och stänger käften på Ibrahimovic”, skriver Marca enligt Fotbollskanalen.
Att Zlatan fick storhetsvansinne beror till stor del på media som höjde honom till skyarna och som okritiskt slickat i sig och publicerat alla dumheter Zlatan uttalat under senare tid. Har sportjournalisterna på Aftonbladet, Expressen m fl lite förstånd får de skämmas nu.
Att Sverige nu går vidare till åttondelsfinal påminner oss om att laganda och kamp kan försätta berg. Den känslan behövs i hela samhället med de problem som Sverige står inför.
Känns i övrigt bra att ”hut går hem” även inom sportvärlden!

Rune Lanestrand

2 Responses to Zlatans ohöljda skryt och högmod blev hans fall.

  1. G54 skriver:

    Det borde väl stå helt klart vid det här laget att det inte finns några reportrar på Aftonbladet eller Expressen som har något förstånd.

    HEJA Sverige.

    Gilla

  2. Det känns tryggt med en Grankvist som inte barrar och darrar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: