Makteliten festar ihop sig i Almedalen och vi betalar.

Lämmeltåget av politiskt korrekta journalister, politiker och näringslivets höjdare har lämnat fastlandet i privatplan, segelbåtar överlastade färjor och flyg i skytteltrafik som förorenar och spär på algblomningen i Östersjön extra den här veckan.
För att inte tala om alla transporter av sprit och vin och delikatesser till alla gratisätarna. I fjol kollapsade reningsverket i Visby på grund av höga halter alkohol och lyxdrogen kokain. Flitigt använd av lobbyister, journalister, inom kultur- och kändiseliten eller personer inom finansbranschen. (inga syntetiska cannabinoider här inte)
Det går inte att slå på tv, radio eller öppna en tidning utan att rutan fylls av alla dessa utnötta, inställsamma ansikten som man sett till leda. I ett vimmel av bakfulla journalister som är ännu mer servila än vanligt mot höga politiker och andra makthavare. Om de bara inte är sd-are eller talar med Sverigedemokraterna förstås!
Aldrig framgår symbiosen mellan journalister och politiker och övriga samhällstoppar så tydligt som när de gaggat ihop sig vid groggarna frampå småtimmarna i Visbys källarvalv.
Klart att man blir lite förb-d när notan som vanligt går till oss skattebetalare som samtidigt förutsätts att vi utan protester ska nöja oss med gammal politisk, möglig skåpmat från de som är på god väg att förstöra vårt land. Notan till skattebetalarna beräknas i år till 100 miljoner.
Politiker som struntar i våra gamla och sjuka för att få sola sig i glansen av Fredrik Reinfeldts humanitära stormakt som nu ligger i spillror och är till åtlöje i hela världen. En skillnad torde det dock bli jämfört med tidigare år:
I årets Almedalen, efter terrordåd, dödsskjutningar, våldtäkter, rån och knivattacker, fler laglösa förorter och med 2 000 våldsbejakande radikala islamister i Sverige, kan inte sju-klövern längre tiga ihjäl det elände de själva ställt till med. Det kan kanske t om blir lite spännande när DÖ-partierna och pk-journalisterna inom public service, tv 4 och de stora drakarna med DN/svd/AB/Expressen vrider sig under hotet att sd ser ut att bli största parti i höstens riksdagsval.

Rune Lanestrand
Tidigare politisk redaktör på Älvsborgs-Posten

9 Responses to Makteliten festar ihop sig i Almedalen och vi betalar.

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Vänsterpartiet röstar emot när kommuner vill anställa vakter för att folk är oroliga över bristande säkerhet och trygghet. Det framkom när Jonas Sjöstedt utfrågades i Almedalen.
  Samtidigt har situationen på Sveriges akutmottagningar blivit så hotfull och våldsam att det behövas beväpnade skyddsvakter. Det anser fackförbundet Sjukhusläkarnas Stockholmsavdelning.
  Ska vänsterpartiet motsätta sig även det? Det parti som tillsammans med mp och fi, genom sin aningslösa invandringspolitik bär största skulden till dagens situation.
  Förra veckan inträffade ett mordförsök vid akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Och i Göteborg har man vid många tillfällen tvingats sätta in polis när gangstergäng har trängt sig in på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Inträffar också i Malmö.

  Gilla

 2. Hasse Andersson skriver:

  Även ttela åker till almedalen och gottar sig med politiker och andra liberaler!
  http://www.ttela.se/åsikt/ledare/därför-är-ttela-på-plats-i-almedalen-1.6875283

  Gilla

  • S Eriksson skriver:

   Tips som alla borde ”tjäna” på, varför gör inte alla dom som intervjuas eller uppträder i Almedalen på ett liknande sätt som de underbara artisterna, var det Rebecca och Fiona dom hette? Nämligen bär en Tshirt med trycket NI BETALAR på det är ingen Fake News eller falsk marknadsföring. Utan mer korrekt information till samhällsmedborgarna . Utan hot eller hat.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Lokalpolitikerna passar också på att få skattebetald semester på Gotland utan att tänka på att de bidrar till en växande misstro mot politiker.
  https://www.skattebetalarna.se/startpage/lokalpolitiker-chartrar-eget-plan-till-almedalen

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Efter att tillfälligt ha lämnat sin flotta våning på Östermalm, ska gåslevervänsterns överlevare, miljonären Jonas Sjöstedt, hålla tal i Almedalen. Han kommer, hett uppbackad av sina mest militanta feminister, tala sig varm för en ökad invandring och samtidigt dundra mot den regeringspolitik han tjänstvilliga backat upp de senaste fyra åren. Tala om politiskt hyckleri!

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Ulf Kristerssons tal i kväll i Almedalen var ingen kioskvältare. Vi som såg kunde konstatera att här lockade han inte tillbaka några väljare från sd. Däremot drog Ann Heberlein röster när hon diskuterade sambandet mellan kulturbakgrund och våldtäkter med Fis Gudrun Schyman. Ann har skrivit en bok om detta och hade mycket fakta som Schyman med sina dåliga kunskaper inte kunde bemöta. I sin desperation gjorde hon bort sig helt när hon påstod att våldtäkterna inte har ökat i Sverige. Ann är överhuvudtaget mycket saklig och ärlig. Utan tvekan en av moderaternas mest trovärdiga kandidater anser jag.

  Gilla

 6. S Eriksson skriver:

  Väldigt tufft och modigt skrivet.
  Det är enligt mig tråkigt och olyckligt att inte definitionen av humanitär stormakt är tydligt fastslagen utan alltför många verkar ha sin egen uppfattning. Suck

  Gilla

 7. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  ”Politikerelitens” festande under Almedalsveckan en kostsam historia för landets skattebetalare. Man kan fråga sig om det hela inte kan betraktas som korruption.

  Gilla

 8. Anonym skriver:

  Du har rätt Rune!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: