Malmö har bara i år haft 16 skjutningar med 6 dödade och många skadade.

Centern dag i Almedalen har Annie Lööf inlett med ett riktigt storvulet förslag. – Vi ska genomföra ”århundradets arbetsmarknadsreform” som främst ska rikta sig till alla de som står utanför och som inte integreras i samhället.
Ett lika orealistiskt och svulstigt uttalande som påminner om när hon ansåg att Sverige kan ta emot 30 miljoner flyktingar.
Konstigt att hon som minister under åtta år i Alliansregeringen inte kom på detta fantastiska förslag. I stället var hon vid sidan av Reinfeldt den politiker inom alliansen som var mest pådrivande för en ansvarslös flyktingpolitik.
När Lööf nu på morgonen i Visby, inför svt:s imponerade reporter fick tillfälle att tala om hur oerhört duktig hon är vill jag påminna henne om den hemska verklighet som hon i högsta grad bidragit till. (Hon visade inte minsta tecken till självkritik.)
Låt mig ta Malmö som exempel som bara i år haft inte mindre än 16 skjutningar med 6 döda och många skadade. En verklighet som politiker och pk-journalister till varje pris försöker undvika.
Annie Lööf, när kommer du med ”århundradets” förslag för att stoppa skjutningar, våldtäkter och allt våld, som bara ökar och som du bär ett stort ansvar för.
SKJUTNING 1 SÖNDAG 14 JANUARI En 21-årig man skjuts ihjäl när han kliver ur en taxi på Kulladal i södra Malmö. Mannen dör senare av sina skador. Enligt polisen har han gängkopplingar.
SKJUTNING 2 OCH 3 TORSDAG 18 JANUARI Vid 01-tiden natten till fredagen blir en lägenhet på Sufflörgatan i Malmö beskjuten. När polisen kommer till platsen upptäcker man att en fönsterruta i lägenheten blivit sönderskjuten. Man hittar även flera tomhylsor.
En halvtimme senare får polisen in larm om ytterligare en skottlossning. Den här gången gäller det en lägenhet på Docentgatan i Malmö. En person befann sig i lägenheten vid tillfället och fick lindriga skador i handen.
SKJUTNING 4 LÖRDAG 20 JANUARI En man i 20-årsåldern skadas lindrigt vid en skottlossning på Östra Farmvägen i Malmö. Han ska ha fått två skott i låret.
SKJUTNING 5 FREDAG 2 FEBRUARI En man i 30-årsåldern skadades vid en skottlossning på Docentgatan Malmö. Två män grips strax därefter misstänkta för inblandning i dådet.
SKJUTNING 6 MÅNDAG 26 MARS En person larmade polisen om att skott och rop på hjälp hörts vid Bennets väg, Rosengård i Malmö vid 17-tiden. Man hittade en 21-årig man med lindriga skottskador.
SKJUTNING 7 MÅNDAG 26 MARS Vid 21-tiden samma dag som ovanstående anmäldes en ny skjutning på Rosengård. Flera skott hade skjutits mot en lägenhet på Hårds väg, där det för tillfället fanns flera personer, varav minst en polis. Ingen person blev skadad. Polisen uteslöt inte att de två skottlossningarna den 26 mars hade samband med varandra. SKJUTNING 8 TORSDAG 29 MARS Samma lägenhet på Hårds väg som besköts den 26 mars blev återigen beskjuten med flera skott. Polisen ville inte kommentera hotbilden mot personerna som bor i lägenheten.
SKJUTNING 9 TISDAG 10 APRIL En 20-årig man hittades skjuten i benet efter en skottlossning på Sörbäcksgatan, på området Kroksbäck i Malmö.
SKJUTNING 10 LÖRDAG 19 MAJ En man i 30-årsåldern hittades skottskadad i en bil på området Kroksbäck. Mannens liv gick inte att rädda. En man anhölls misstänkt för inblandning i dådet men släpptes dagen efter.
SKJUTNING 11MÅNDAG 28 MAJ Polisen fick strax efter midnatt natten till måndagen larm om skottlossning på Kroksbäck i Malmö. En skottskadad 20-årig man hittades vid ett grönområde på området. Han fördes till akuten men hans liv gick inte att rädda. Polisen uteslöt inte samband mellan de två morden på Kroksbäck som inträffade med en veckas mellanrum.
SKJUTNING 12 TORSDAG 31 MAJ En man i 25-årsåldern skadades i en skottlossning på området Kastanjegården/Almvik i Malmö. Han klarade sig med lindriga skador.
SKJUTING 13 MÅNDAG 18 JUNI En skjutning äger rum på Drottninggatan inte långt från polisstationen i centrala Malmö. Först rapporteras om tre skadade personer, men siffran stiger snabbt till fem. Det är boende i området som larmar polisen om skjutningen som ska ha ägt rum inne på en lokal. Tre personer avlider. Två av dem är bröder, uppväxta på Lindängen
SKJUTNING 14 Torsdag 21 JUNI Tre dagar efter det som ska visa sig vara ett trippelmord på Drottninggatan smäller det igen. Den här gången äger skjutningen rum på Lindängsplan. Polisen spärrar av hela torget. En man i 24-årsåldern avlider av sina skador.
SKJUTNING 15 Tisdag 3 JULI Klockan 00.36 natten mot tisdag fick polisen larm om skottlossning på Nydala i Malmö. En skottskadad man fördes till sjukhus med lindriga skador.
SKJUTNING 16 I dag tisdagen den 3 JULI Klockan 15.10 larmas polisen om en ny skottlossning på Nydala i Malmö. Enligt initiala uppgifter är flera personer skadade och polisen söker efter flera gärningsmän i området.
Rune Lanesttand

2 Responses to Malmö har bara i år haft 16 skjutningar med 6 dödade och många skadade.

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Efter att centern röstade för den rödgröna regeringen och vänsterpartiets förslag att ge amnesti för 9 000 ensamkommande som inte har asylskäl tror jag att centern valfläsk brinner upp när det går upp för folk att detta spär på våldet ytterligare i de ”utsatta områdena”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: