Snöpligt slut på Löfvens dag i Almedalen!

 ”Bara vi håller ihop ska allt gå bra” upprepade Stefan Löfven i sitt tal rakt igenom. Lät väldigt sympatiskt och rejält bara tills den ödesdigra slutdebatten i Opinion Live visade de stora sprickorna i hans eget parti. (För en gång skulle lyckades inte debattledaren styra debatten och göra den meningslös.)

För Löfven och hans strategistab måste det varit en mardröm att se hur partiledarens ädla mantra slogs i spillror när hans partikamrater skrek i munnen på varandra och smockan hängde i luften på denna underhållande efterdebatt.
Det var högt uppsatta politiker inom den socialdemokratiska rörelsen som tog heder och ära av varandra inför öppen ridå. Det var Veronica Palm (s), Lars Stjernqvist (s) Chefredaktör Widar Andersson (s) och partiets främste ideolog Daniel Suhonen (s) som rök ihop så sticker och strån rök när man diskuterade hur ”socialdemokraterna ska återvinna LO-väljarna”.
Tydligt är att socialdemokraterna är djup splittrade i denna fråga som utan tvekan kommer att dominera hela valrörelsen. Ledande s-politiker tycks vara chockade över att strategin att stänga ute och isolera sd har slagit fullkomligt fel. Tydligt är också att Löfvens auktoritet inom partiet är svag då inte ens hans främsta partikamrater har lyssnat på fältropet ”bara vi håller ihop”.
Det blev lite roligt när Löfven som nu ska satsa på landsbygden sa att han ville slå vakt om varenda mack. Det är bara de att praktiskt taget alla bensinmackar på landsbygden är nerlagda.
Lite roligt också när han mitt i sitt tal om stora satsningar skjuter in att SD hycklar dubbelt. Kunde uppfattas som dubbelt mot socialdemokraterna och Löfven själv.
I dag är det den av vår herre hårt prövade Ebba Busch Thors tur att tala i Almedalen.

Rune Lanestrand

3 Responses to Snöpligt slut på Löfvens dag i Almedalen!

 1. ingeborg skriver:

  http://soldatmamma.blogspot.com/2018/07/region-gotland-vann-en-politisk-seger.html

  -”Svenska folket låter sig inte skrämmas.
  Jag har varit engagerad för det svenska folket i över femton år, och samtidigt som det ofta kan kännas jobbigt att vara motarbetade av system och etablissemang dyker det också upp sådant som hjälper en att se ljusare på framtiden.

  En person som fick känna på det svenskfientliga systemets hårda, kalla nävar var tandhygienisten Bernt Herlitz. Du känner säkert till hans fall där han berättade sanningen om att många av de som påstod sig vara ”barn” som kom till Sverige och sökte asyl, inte alls var barn — vilket Bernt och hans kollegor kunde se utan problem när asylsökarna besökte tandläkaren.

  Bernt gjorde det han trodde var rätt, och det som borde ha varit rätt, och rapporterade detta. För detta fick han sparken, och efter utdragna rättsprocesser mot sin arbetsgivare — Region Gotland som valde att ta in stjärnjurister och driva vidare fallet till högre instans för att åsamka Herlitz så mycket ekonomisk skada som möjligt — stod han med juridiska kostnader på närmare en halv miljon kronor att betala. Läs hela detta inlägg. Så kan man göra mot svenskar som ifrågasätter men det finns hopp.

  Gilla

 2. S Eriksson skriver:

  Finns det någon länk kanske till de viktiga bitarna man kan se?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: