Statsminister Stefan Löfven vågar sig äntligen ut till brandområdena!

Statsminister Stefan Löfven kommer med all rätt att få det hett om öronen när han i dag ska besöka de hårt eldhärjade områden som människor nu måste evakueras från.
När Löfven nu tvingas ut att möta verklighetens folk kan han inte skylla på ministrar som inte informerat honom utan nu får han står till svars för att han inte lyft ett finger för att tillföra ökade resurser för brandbekämpningen. Det finns ingen som helst ursäkt för hans passivitet.
Stefan Löfven har som regeringschef i detta katastrofläge kunnat fatta beslut om att försvarets samtliga helikoptrar och alla övriga resurser satts in för att rädda liv och egendom.
Löfven förtjänar också att löpa verbalt gatlopp för att ha tillsatt en så intelligensbefriad inrikesminister som Morgan Johansson och en försvarsminister som inte heller agerar. Peter Hultqvist ger närmast intryck av att gå i sömnen.
Som kronan på verket har Löfven tillsatt den fullkomligt oduglige byråkraten Dan Eliasson som chef för Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) som bara bluddrar på och inget händer. Redan som rikspolischef lyckades han förbruka allt förtroende.
Det måste bli ett slut på utnämningar, av för uppgiften odugliga personer på så oerhört viktiga poster, vars enda merit är partilojalitet och rätt partibok.

Rune Lanestrand
Tidigare krigsplacerad i MSB:s föregångare
Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar.

2 Responses to Statsminister Stefan Löfven vågar sig äntligen ut till brandområdena!

 1. Ingmar Andersson skriver:

  Jag gillar alla din inlägg i den politiska debatten – frågan är bara när den stora allmänheten skall vakna ock se vilka makthavare vi har som styr samhället förtroendet borde vara förbrukat för länge sedan!!!!!!

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har rätt – de flesta män, som Löven har utsett lan likaväl användas som stolprydnader!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: