Regeringen Löfven har äntligen upptäckt

att det råder kris i landet och kallar därför in Krishanteringsrådet för att visa sin enorma dådkraft. Det är inget nytt utan tydligen bara ytterligare ett sammanträde för att dölja sin inkompetens .
Vad består då detta råd av och vad är dess uppgift? Enligt regeringens egen information är Krishanteringsrådet Forum för informationsutbyte mellan Regeringskansliet och myndigheter.
Vid krishanteringsrådets möten träffas regeringskansliet och rådets ledamöter för information och diskussion. Under normala förhållanden sammanträder rådet två gånger per år för allmän orientering om arbetet inom krisberedskapsområdet. Rådet kan också sammankallas för informationsutbyte mellan Regeringskansliet och myndigheter under allvarliga händelser och kriser.
Krishanteringsrådet leds av justitie- och inrikesministerns statssekreterare. I rådet ingår normalt rikspolischefen, säkerhetspolischefen, överbefälhavaren samt generaldirektörerna för Affärsverket svenska kraftnät, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Post- och telestyrelsen, Socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten.
Om rådet har en så viktig uppgift att fylla är det närmast löjeväckande att det inkallas veckor efter att de katastrofala skogsbränderna bröt ut.

Rune Lanestrand

One Response to Regeringen Löfven har äntligen upptäckt

  1. SasjaL skriver:

    Under flera mandatperioder verkar de flesta utredningar ha ‘förhalning’ som punkt nr ett på dagordningen …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: