Svek mot alla drabbade att inte begära hjälp från Ryssland!

2014, vid den stora branden i Västmanland erbjöd Ryssland sina plan men då tackade Sverige, under den borgerliga regeringen, oförlåtligt nej. Och nu har s-regeringen i sin rysskräck och självtillräcklighet inte bett Ryssland om hjälp vilket skulle kunna haft en avgörande betydelse på brandbekämpningen.
Det är långt gånget, bränderna fortsätter och stora arealer skog har i onödan brunnit p g a den dåliga beredskapen och ren nonchalans från MSB och en handlingsförlamad regering.
Men det är inte för sent att omedelbart be Ryssland om brandflyg i det oerhört svår läge Sverige befinner sig i. Att inte be Ryssland om hjälp är inget mindre än ett svek mot den egna befolkningen. Ja, snudd på landsförräderi!
Även om Sverige i sin nya feministiska utrikespolitik ledd av Margot Wallström, med understöd av Carl Bildt, tar varje till fälle i akt att hacka på Ryssland, så tror jag inte Ryssland säger nej vid en förfrågan.
De ryska brandflygen skulle fortfarande kunna göra en enorm insats. De tar 40 till 60 kubik med vatten. De helikoptrar vi nu använder tar cirka en kubik, och de italienska brandflygen, som nu är på väg från Sverige, tar sex kubik.
Rune Lanestrand

6 Responses to Svek mot alla drabbade att inte begära hjälp från Ryssland!

 1. Dan Uhrbom skriver:

  Skulle någon kunna gå till ryska ambassaden i Stockholm och fråga om Ryssland tillfälligt kunde erbjuda Sverige ett ryskt brandflyg – så att Sverige inte kan tacka nej?

  Sedan borde Sverige skaffa ett eget brandflygplan som tar 60 ton vatten. Det är mycket, mycket billigare än all skog som brinner och alla personalkostnader etc..

  Alla de där namnen som bär sig så illa åt kan vi egentligen inte klaga på, för de har blivit så hjärntvättade och fördummade av systemet att de inte begriper bättre. Allt fler blir på det viset – dumheten har ökat under hela mitt liv verkar det som när man tittat i backspegeln. Det är sorgligt men sant.

  Vi måsta ändra på roten av det dåliga i vår skräpcivilisation.

  Gilla

 2. Torsten Johansson skriver:

  Har vår lilla bit av den Svenska skogen fullförsäkrad. Hjälper det, om staten skall politisera skyddet av mitt ägande och tryggheten med det? Vad säger försäkringsbolagen om politiseringens
  följder ? Småpengar för dem kanske, men en försäkring är inte enbart premier och utbetalningar. Förr medverkade bolagen i supprt av brandsskyddet, vill jag minnas. I dag inte, tydligen. Kan det vara dags att söka rätt på mer aktiva bolag utanför Sverige, som i tid medverkar till att begränsa skadorna ? PK-politikernas oärliga myglande till förmån för ett NATO-medlemskap, framstår i odiskutabel tydlighet iradio, TV och tidningar i dag och i går.

  Gilla

 3. Kristina Magnusson skriver:

  Det var igår en sorgens dag, när man i pressen kunde läsa att Sverige ska vända sig till NATO för hjälp med brandbekämpningen.
  (Varför inte från första stund i så fall?)

  Våra makthavares beteende visar att man spelar roulett med vårt land. Den politik man vill genomföra – en total anslutning till den linje som förs av USA – gagnar kanske USA men inte de nordiska länderna. I vårt intresse ligger fredlig samexistens och god grannsämja med grannen Ryssland i öster.

  Gilla

 4. Dan Uhrbom skriver:

  Mycket bra förslag att be Ryssland om hjälp. Du är hela tiden i framkanten… Hur kan vi hjälpas åt att påverka?

  Gilla

 5. gunnar carlestam skriver:

  Väl skrivet. Det gäller väl att hålla rysskräcken vid liv för att skrämma upp försvarsanslagen och främja samarbetet med NATO kan man anta.

  Gilla

 6. S Eriksson skriver:

  Jag förstår faktiskt inte varför svenska politiker  är så främmande för att söka hjälp från Ryssland med brandflyg, när dom inte har något emot  att spela rysk roulette med brandförsvaret eller kanske hela välfärden?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: