Sömngångaren, försvarsminister Peter Hultqvist kommenterar varför försvaret och regeringen väljer

att låta helikoptrar stå kvar på marken och i stället ta in personal och helikoptrar från andra länder:
– I alla krissituationer så blir det oroligt. Det blir många frågor. Jag kan bara säga: Försvarsmakten använder de besättningar man har för den här typen av insats.
Samtidigt kommenterar försvarsministern regeringen vädjan till Nato att hjälpa Sverige i släckningsarbetet:
– Jag tycker det är rimligt att vi gör det, att vi försöker ta hjälp av andra. Det är så den här brandskyddsorganisationen är riggad i dag: Vi försöker hjälpa varandra i den här typen av krissituationer.
Jag undrar. Har NATO överhuvudtaget någon beredskapsstyrka för brandbekämpning? Eller är det bara en retorisk fråga i Sveriges ambitioner att smygvägen bli fullvärdig medlem i NATO.
Det ska ges NATO:s generalsekreterare och Vita Husets servila budbärare, Jens Stoltenberg, möjlighet att svara: – Ingen hjälp så länge ni inte är medlemmar i NATO.
Ett svar som sedan hetsarna mot Ryssland, både inom Alliansen och regeringen, kommer att använda som argument för att Sverige ska ansluta sig till NATO.
En föråldrad och farlig sammanslutning som mer och mer utvecklats till en närmast global krigsorganisationen i stället för en fredsbevarande nordatlantisk organisation som Stoltenberg själv gärna presenterar militäralliansen.

Rune Lanestrand

6 Responses to Sömngångaren, försvarsminister Peter Hultqvist kommenterar varför försvaret och regeringen väljer

 1. Hasse Eriksson skriver:

  Samtidigt som de brinner..
  Försvarsmakten satsar stort på Pride
  http://www.friatider.se/f-rsvarsmakten-satsar-stort-p-pride

  och så går man till Nato!? Vilket skämt till regering!

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Jag rekommenderar alla att läsa vad som skrivs på denna blogg.

  https://toklandet.wordpress.com/2018/07/28/genus-i-ljusdal/
  Genus i Ljusdal

  Banddrabbad kommun saknade plan för skogsbränder.

  Det brinner fortfarande i Sverige och nu börjar haveriet i Sverige på många plan även leverera vad gäller MSB, kommuner och räddningstjänster runt om i landet.
  …T ex Ljusdal har med handling visat vad som är viktigt för dem. Skogen ingår inte i Ljusdals prioriteringar. Den är inte viktig. Bränder är inte viktiga. ”Jämställdhetsstrateger” däremot, de anser kommunen är så viktiga att de har TRE st.
  Jag tror man kan dra vilken kommun man vill ur hatten och få ungefär liknande resultat. Man har dragit ner på vitala funktioner i samhället till förmån för hittepå och trams. För man ska veta en sak, i rang står en ”jämställdhetsstrateg” över räddningstjänsten. Hur kan det vara så kanske man undrar? Det är rätt enkelt, en ”jämställdhetsstrateg” har rätt att lägga sig i hur räddningstjänsten arbetar, vilka de anställer osv medan högste chefen på räddningstjänsten inte alls har rätt att lägga sig i hur ”jämställdhetsstrategerna” jobbar eller vilka de anställer osv.

  Gilla

 3. Torsten Johansson skriver:

  De nuvarande sossepartiet, lär få svårt att snacka sig ur sina ansträngningar med att ansluta oss till NATO. Hoppas innerligt, att det finns något parti kvar, som kan hålla frågan vid liv under valet. Vill även tro att svenska folket är kloka nog att ta till sig bilderna av eländet och hemskheterna av ett passerat krig. Facit finns i mängder, och NATO är de som i realiteten startat krigen. Den skam jag känner för vårt deltagande i NATOs krig mot Irak , Libyen och nu Syrien är djup. Peter Hultqvist och Margot W måste bort.

  Gilla

 4. Conny Lundberg skriver:

  Jag ser det som fullständigt uppenbart att Sveriges regering styrs av andra än svenskar, snarare av det som kallas ”Deep State” i USA!
  Den enda andra slutsatsen, vid betraktandet av svenska politiska företrädares uttalanden och göranden, är att de har blivit sinnessjuka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: