Socialdemokraternas mörka rasistiska historia har lyfts fram i ljuset.

Hade först inte tänkt att publicera länken om socialdemokraternas mörka historia för den sprids nog ändå.
Men jag reagerar mot att Youtube, troligen efter hårda påtryckningar, censurerar och tar bort detta omskakande dokument.
Hade uppgifterna i filmen inte varit så väl belagda med riksdagsprotokoll och tidningsklipp skulle jag inte trott att socialdemokraternas historia är så fylld av rasism och förakt för samhällets svaga som man ansåg skulle ”rensas bort”.
Bl a genom sterilisering som pågick mellan åren 1934 och 1975. Alltså ända in på Erlander och Palmes tid som statsministrar. På samtiden som gjort filmen kan du se den.
https://dokumentar.samtiden.nu/

Rune Lanestrand

 

 

4 Responses to Socialdemokraternas mörka rasistiska historia har lyfts fram i ljuset.

 1. micaelsblogspot skriver:

  Du gjorde helt rätt, enligt min mening.
  Ingen kommer undan historien, hur mycket dom än försöker mörka det.

  Gilla

 2. Torsten Johansson skriver:

  Youtube, har säkert frågat Deep State, ( våra tre exelensers hussar ) i USA, om Youtube sverige skall radera eller inte. En av exelenserna, är väl lovad att ta vid efter Stoltenberg, om han lyckas med en Svensk NATO-anslutning. En, ser väl fram emot ett jobb som förste kvinnliga generalsekreterare i FN, mot utlovat Svenskt stöd i vilka illdåd som helst, USA behöver för sin fortsatta existens. Den tredje exelensen, fär nog fortsätta som svetsare hemma i garaget. Tack för filmstunden, i och för sig inget nytt för min generation, men den skulle visas för fler.

  Gilla

 3. Lars-åke Larsson skriver:

  Ja det är illa med det förflutna. Men dagens expriment med underbemannad sjukvård är värre eftersom exprimentet drabbat mig personligen. Min bild är att inget land har så få läkare, sjuksystrar och sjukhussängar per capita som Sverige.

  Gilla

 4. micaelsblogspot skriver:

  Jag reagerade också på Youtube var snabba på att bort filmen.
  Det ligger som du skriver, säkert starka påtryckningar bakom, vilket i så fall är skrämmande. Historia skall inte censureras bort, oavsett politisk bakgrund.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: