Persikor trivs i Norden

Våra två persikoträd har trots kalla nätter i maj gett rikligt. Genom att de är spaljerade intill väggar som värms upp under dagen klarade de flera frostnätter i maj.
Den här som heter Riga och är 6 år gav ett par hundra saftiga och läckra frukter. Fick gallra bort ungefär lika många för att grenarna skulle hålla. Dessutom blir det mer smak om de inte sitter för tätt.
Däremot gick frosten hårt fram bland fruktträden som frös i blommen. Bara några få äpplen som dessutom är maskätna och inte ett enda plommon. Men det glömmer vi bort, och hoppas på nästa år, när vi njuter av solvarma mogna persikor.
Persikor
Rune Lanestrand

 

2 Responses to Persikor trivs i Norden

 1. Håkan Sannebro skriver:

  Så olika det kan vara, Rune. Här hos mej, tio mil norrut, dignar både äppleträd och plommonträd av frukt. En transparent blanch-apel har jag fått förankra med ett rep för att den inte ska välta, så mycket tunga äpplen är det på den. Men så var det en perfekt blomning i våras, varmt och gott, ingen frost, och bra pollinering. Men persikor har jag tyvärr inga . . .

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vi bor i ett smalt stråk med nattfrost på vårarna och tidig nattfrost på hösten. Ungefär som på Småländska höglandet. Får du ngt överskott så hör av dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: