Sjuklöverns dagis är åter igång efter stängningen på valdagen.

Även förskoleläraren Eva Landahl som tillfälligt varit avstängd är tillbaka. Och daghemsföreståndare Hanna Stjärne som kände sig utarbetad och funderade på att sluta har bestämt sig för att vara kvar.
I en intervju i DN säger Stjärne att hon känner så starkt stöd från Sjuklöverns ägare, public service, tv4 och de stora tidningshusen . Särskilt uppskattad är den avancerade mobbning som eleverna får lära sig på Sjuklövern.
Dessa kunskaper praktiseras när en ensam kille, som inte blivit antagen, ibland kommer fram till det höga stängslet och då genast skräms iväg med de många grova tillmälen som de lärt sig av Stjärnes korrekt utbildade pedagoger.

Rune Lanestrand

9 Responses to Sjuklöverns dagis är åter igång efter stängningen på valdagen.

 1. Torsten Johansson skriver:

  Tack för Ditt svar. Har inte sanlat mig så jag vet inte vad jag skall göra än. Borde ha polisanmält omedekbart, men det blev ju mer och mer aktuellt senare under dagen, att underligheter förekomm.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja sådant ska absolut anmälas till polisen!

   Gilla

   • Torsten Johansson skriver:

    Har mailat till kommunens valnämnd för deras kommentar, innan en polisanmälan.

    Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Ska bli intressant att läsa vad de svarar dig!

    Gilla

   • Torsten Johansson skriver:

    Ännu inget svar från lommunens valnämnd. Påminde cem i dg, om, att inget svar även det, kommer att ingå i den anmälan som jag har fram till den 26 sept möjlighet att inkomma med.

    Gilla

   • Torsten Johansson skriver:

    Här kommer svaret från kommunen. De skall sammanträda efter den 25 , sept, den dag som är den sista att överklaga, så jag går in med en anmälan nu. Tror inte att de har huvud nog att förstå situationen.

    Torsten Johansson
    16 sep. 2018 19:32 (3 dagar sedan)
    Hej. Efter att ha talat med några sansade och samhällstillvända vänner har jag fått klart för mig, att nedanstående utaninte bara är anmärkningsvårt, utan även

    Torsten Johansson
    18 sep. 2018 13:12 (20 timmar sedan)
    Valnämnden har anledning att svara, även ett uteblivet svar kan läggas till en anmälan som går in i god tid före den 26 sept Mwd vänlig hälsning Torsten Johanss

    Älmhult-Vn
    09:38 (20 minuter sedan)
    till mig

    Hej!

    Valnämnden kommer att behandla dina synpunkter vid kommande sammanträde i samband med utvärdering av valet. Eftersom detta sammanträde kommer att äga rum efter 26 september lämnar jag här ett kort svar för valnämndens räkning.

    Valsedlarna i distriktet Centrum var ordnade i bokstavsordning efter partibeteckning på valsedeln, partivalsedlar (utan kandidatnamn) och namnvalsedlar var för sig. Detta var helt enligt valnämndens instruktioner och enligt samma princip som i kommunens övriga vallokaler. Skriftlig information om valsedlarnas placering fanns tillgängliga i vallokalen och har funnits på kommunens hemsida under flera månader före valet.

    Ordningen bland valsedlarna är väsentligen densamma som under tidigare val. Principen om bokstavsordning har gällt länge. Eftersom en ny typ av valsedelsställ användes vid detta val såg det inte riktigt ut som det brukar. Jag beklagar om du har upplevt detta som rörigt. Ordningen har dock följt de principer som finns i vallagen. Jag vill därmed bestämt tillbakavisa eventuella anklagelser om valfusk från valnämndens sida.

    Med vänlig hälsning

    Henrik Dahlström
    Utredare/valansvarig

    cid:image001.gif@01D05C12.FC85FAB0
    Kommunledningsförvaltningen

    Box 500
    343 23 Älmhult

    0476-550 21

    henrik.dahlstrom@almhult.se

    http://www.almhult.se

    I princip blir all post och e-post till Älmhults kommun allmän handling. Det innebär bland annat att allmänheten och massmedier har rätt att ta del av innehållet i ditt meddelande om det inte finns skäl för sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

    Hur kommunen behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer om på Dataskyddsförordningen (GDPR) – Älmhults kommun

    Värna om miljön – undvik utskrift!

    Från: Torsten Johansson [mailto:tassimarken@gmail.com]
    Skickat: den 18 september 2018 13:13
    Till: Älmhult-Vn
    Ämne: Re:

    Gilla

 2. Torsten Johansson skriver:

  Nedanstående har kanske inte med Din text att göra, men har svårt att få ut den av någon anledning, så jag ber om Din kommentar.

  Valfusk ? med hjälp av partiernas valförättare. Frågan är om fler än jag råkade ut för följande händelse?
  Röstsedlarna i vallokalen har alltid varit strkt sorterade i tre avdelningar, riks, landst o kom .Så inte i Älmhults vallokal Centrum 2018, dä’r jag röstade.. Tre avdelningar fanns, men santliga förekommande partiers valsedlar, var insorterade i alla tre avdelningsrna. En helvetisk röra. Gammal och med dålig syn, blev jag förbannad över att ha svårt hantera situationen. En dam erbjöd sin hjälp, men jag avböjde med motiveringen att hustrun får bistå. Franförde mitt klagomål till en av valförättarna, som lovade att ta upp det inför nästa val.
  Anser själv, att en fördröjning under sökandet, med massor av folk runt sig, kan få en som avser rösta på ett av media nedsvärtat parti, hastigt löser det med att komma därifrån med vad tusan som helst. För att anonymt rösta, måste man hitta minst alla 28 olika partisedlar hela tiden i en folkhop. Risken att avslöjas kan ju i dag medföra förlust av både jobb och mindre modiga vänner.
  Utrymmet för valfusk, efter inlämnandet kan inte vara särskilt stort. Men med tanke på de osynliga krafterna som vill påverka valet, med mentala och monetära resurser, riktade mot mer globalisering, och människans framtida konkurens om arbetstillfällen, kan de ha hittat på något nytt. Vilket skulle vara, att Svenson taanklöst gör själva jobbet i vallokalen. Kanske kan detta forum få svar om fler än jag observerat den arrangerade röran på valsedelsdsiken.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är ett mycket allvarligt fel du berättar om. Rättade inte de valansvariga till det hela sedan du påpekat hur galet det var? Det har kommit in ovanligt många anmälningar om valfusk den här gången. Jag undrar också mycket över varför rösträkningen kollapsade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: